„Всичките дни” – нови разкази от Георги Томов

Нашумял с  дебютния си сборник с разкази  „Не беше тук и си отиде” и с романа „Докато дишам” Георги Томов представя „Всичките дни” (ИК „Сиела”)13 майсторски написани истории, които носят в себе си едновременно хумор и тъга, носталгия и надежда.

Между прекрасните корици на „Всичките дни” (дело на художника Дамян Дамянов) писателят Георги Томов поднася литературни произведения „рендосани, изшкурени и лакирани” от негови приятели  – известни писатели, журналисти, преводачи и издатели. „Експериментът, всеки разказ да е с различен редактор, се оказа чудесна идея за разноликите като тематика, емоция и ритъм истории, вдъхновени от живота. Благодарен съм на всеки от тях за взаимното удоволствие от съвместната работа, което – надявам се – ще усети и читателят”, казва Томов.

Верен на своя кинематографичен стил на писане, авторът пленява вниманието ни още с първите редове на поредния разказ, раздрусва ни порядъчно и ни оставя замислени след края му. Сприятелява ни с героите си и ги оставя да ни водят на всевъзможни места – от суровия Трънски край, през сгорещената Атина, та до дебрите на собствените им спомени. Заедно с тях преминаваме граници и трошим бариери и, някак, съвсем естествено, започваме да чувстваме света с техните кожи.

georgi_tomov

Захари Карабашлиев:Георги Томов е едновременно писател, който умее да разказва и разказвач, който умее да пише. Колкото и странно да е, тези две дарби рядко се срещат на едно място. А когато към тях се прибави и фактът, че е интелигентен и страстен читател – това го прави не просто автор, а добър приятел, на когото можете да се доверите.

Томов е добре познат на българската публика със сборника разкази „Не беше тук и си отиде”, с романа „Докато дишам” (в съавторство с Дейна Бренченс), както и с разказа „Фосили” в наскоро излязлата антология с посветени на любовта истории от съвременни български автори „Обича ме, не те обича” (ИК „Сиела). Пише и за „Жената днес”.

Всичките дни” гарантирано ще ви разсмее и разплаче, ще ви размечтае, обнадежди и размисли. И най-важното – ще ви накара да повярвате в силата на новата българска литература.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.