Красотата си тежи на мястото в “Бухтичка” от Джули Мърфи

Как да имаш перфектното тяло за плажа?

Имай тяло. Иди на плаж.

„Бухтичка“

Джули Мърфи

„Вярвам, че всеки писател има по една книга, над която работи наум през целия си живот. За мен тази книга е „Бухтичка“ – казва Джули Мърфи пред списание Publishers Weekly малко след като правата за публикуването на втория ѝ роман са откупени в над двайсет страни по света, още преди официалната му премиера в САЩ.

julia-murphy-author

Главната героиня в романа е шестнайсетгодишната Уилоудийн Диксън – Уил, а действието се развива в тихо провинциално градче в щата Тексас, където никога нищо не се случва. Единственото голямо събитие е ежегодният местен конкурс за красотa, чийто председател е не кой да е, а самата майка на Уил.

Макар да е „самопровъзгласила се дебелана“, Уил никога не се е чувствала некомфортно в собствената си кожа. А ако някой има проблем с външния ѝ вид – проблемът си е негов. Наричана на галено „бухтичка“, Уилоудийн е самоуверена, силна и абсолютно безстрашна.

Докато не среща атлетичния и напълно очарователен Бо. Не е голяма изненада, че Уил хлътва по него. Изненадващо за всички е, че той си пада по нея. Годината е тежка за Уилоудийн: любимата й леля наскоро е починала от инфаркт, а отношенията с най-добрата й приятелка претърпяват драматични сътресения. На всичкото отгоре Уил не намира очакваната еуфория в първата си любов, а напротив – вместо на седмото небе от щастие попада в кошмар, разяждана от съмнения. Вбесена от предразсъдъците и в търсене на собствената си увереност, тя се записва в местния конкурс за красота, спечелен преди години от собствената ѝ майка.

Уил и още няколко необичайни кандидатки ще покажат на всички в града, че заслужават титлата точно толкова, колкото и останалите претендентки за короната. На подиума Уилоудийн ще шокира всички… и най-вече себе си.

buchtichka 2

buhtichka - banski„Бухтичка“ излиза в момент, когато обществената представа за красота получава значителен отпор – списание People публикува корица с Тес Холидей, звезда от социалните мрежи и plus size модел, а списание Seventeen заяви, че повече няма да обработва с фотошоп снимките на моделите си, за да изглеждат по-слаби.

Романът изпраща позитивни послания към читателите си, а главната героиня е прекрасен модел за подражание за подрастващите. Това е добре дошло за родителите, които искат да научат децата си, че не външният вид определя кой си и какво можеш да постигнеш.

Вдъхновяваща, забавна и безцеремонна, Бухтичка е тук, за да открадне сърцата ви.

  • #1 в списъка с бестселъри на New York Times
  • Най-добра книга на Amazon за 2015
  • Най-добра книга на Booklist за 2015
  • Награда за най-добър юношески роман за 2015 на Romantic Times
  • Избор на Асоциацията на американските библиотекари за 2016

Правата за филмиране на книгата са откупени от Disney.

„Неповторимият глас на главната героиня Уил подтиква читателя да се замисли над всичко онова, което допринася за изграждането и унищожаването на нечие самочувствие… Блестящо!“

Booklist       

„Очарователна южняшка тийн история, в която се влюбих!“

Мишел Гейбъл, автор на „Парижкият апартамент“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.