„Боклук“ от Елена Телбис в Театър 199 на 26 ноември

5/5

Дебютната драматургия на актрисата Елена Телбис се играе на сцената на столичния Театър 199 „Валентин Стойчев“ от ноември. Актьорският състав на „Боклук“ включва Светлана Янчева, Анастасия Лютова и Весела Бабинова/Елена Телбис. Постановката е на Ивайло Христов, а сценографията – на Марияна Янева.

Заглавието на пиесата не бива да бъде възприемано буквално, като хулиганско предизвикателство на един млад автор в търсене на шоково въздействие! Значението на думата боклук тук е многоизмерно – то е неочаквано!

фотограф: Елена Ненкова

„Боклук“ разказва за срещата на три сестри, отдавна разделени и с коренно различни съдби, които се събират в дома от детството си. В течение на действието те споделят своите най-съкровени чувства, мечтания и болки. В спомени и спорове, разчиствайки апартамента, те ще разкрият една на друга, а и всяка за себе си, неизказвани преди и неподозирани дълбочини на своите характери. И ще осъзнаят колко силни са невидимите нишки, които ги свързват и разделят.

фотограф: Елена Ненкова

„Боклук“ е пиеса, която се занимава с най-дълбоките чувства, които таят душите ни. И колко трудно е да се пречистим, когато се появи възможност  да ги споделим. Текстът на Елена Телбис е изненадващо проницателен по отношение на  човешкия дух за един толкова млад творец. Неговата поетика и хумор, психологическа правдивост и деликатна меланхолия са действително изящни. „Боклук“ е дебютна драматургия на талантливата актриса. Тя прави ярки роли в редица театри, както и в киното. На сцената на Театър 199 тя се превъплащва в сложни и богати образи. Освен като Вера в настоящата постановка, Елена Телбис изиграва Изи в „Заешка дупка“ от Дейвид Линдзи-Абер (постановка на Ивайло Христов), както и Карин в „Сарабанда“ от Ингмар Бергман (постановка Иван Урумов).

Фотографиите, използвани в материала, са от постановката и са на Елена Ненкова.

Следващите дати за представления на „Боклук“ са 10 и 23 декември.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp