„Животът на Лота 2” – колко ли гаден може да бъде?

Продължението на свръхпопулярната немска поредица „Животът на Лота 2” ни връща обратно в училище в компанията на строги учители, гадни момичета и един креслив папагал.

Втората книга от поредицата на Алис Пантермюлер, „Животът на Лота”, излиза на български! Книгите за Лота, вече любими на хиляди момичета по цял свят, спечелили няколко милиона читатели само в Германия, се изкачват още с излизането си начело в класацията. Приключенията на малката лудетина продължават и никой не може да се изпречи на пътя ѝ, когато си е наумила нещо – дори и най-популярните момичета в нейното училище!

Лота страшно, ама ужасно много иска да има домашен любимец. Нещо пухкаво, сладко и мило. Например зайче. Или котенце. Или от онези смешни малки кученца с големите уши.

Вместо това получава папагала Ханибал, който врещи сякаш го колят, и то точно по зазоряване. Направо да те заболят ушите.

Но това не е единственият проблем, който ѝ създава главоболия. Беренике фон Бьодекер от 5 Б клас, която се мисли за тооолкова по-готина от всички останали, създава бандата „Бляскавите момичета”. Те носят модни дрехи, имат дълги руси коси и всички ги харесват. Затова Лота и най-добрата ѝ приятелка Шайен създават свой клуб – „Дивите зайчета”. Той е суперексклузивен, разбира се, но тъй като двама са малко за цяла банда, момичетата взимат със себе си и Паул. Е, може да му се носи слава на смотаняка на класа, но Паул има своите достойнства. Понякога.

Само че рожденият ден на Беренике наближава със страшна сила. Парти с преспиване с палатки, с лагерен огън, с десетки лакомства, с музика и караоке, и танци, и без никакви родители. И тя кани всички. Ама че подъл номер! Сблъсъкът между двете банди е неизбежен.

Поредицата „Животът на Лота” е продала над 1 милион книги само в Германия, а всяка следваща история за приключенията на малката палавница печели все повече читатели по целия свят.