Защо се тревожим за неща, над които нямаме контрол?

Колко често се усещате, че се тревожите за неща, които са извън вашия контрол? Забелязвате ли всъщност колко време и нерви губите за това, което не зависи пряко от вас? А замисляли ли сте се, че няма да е зле да се фокусирате над нещата, които са изцяло във вашите ръце, и за чиято промяна или подобрение сте отговорни единствено и само вие, а не някой друг?

Ако не сте, го направете! В началото е трудно е да си представите колко би бил хубав денят ви, ако се оттърсите от негативните неща и се насладите напълно на сегашния момент –  на „тук“ и „сега“; да се фокусирате, да бъдете истински щастливи в кожата си, в днешната си кожа – „тук“ и „сега“.

Ако вече се замислихте, ви предлагам и примерен списък, който ще ви бъде от полза да разберете кое е важното в ежедневието ви, кои неща зависят изцяло от вас и кои – не.

Целта ми не е да представя някакви супер философски мисли или да ви подтикна към непосилни действия – напротив! Идеята е да отсеете по-лесно това, което е във вашия контрол и това, което не е – т.е. това, в което си струва да влагате време и усилия и това, за което не бива да се напрягате и да си хабите нервите излишно.

Няма невъзможни неща, дори и да трябва да ги постигаме стъпка по стъпка. Единствено е важно да се познавате добре – най-трудната задача, за която списъкът с неща, над които имате контрол, също ще ви бъде от полза:

1.       Вашите вярвания и възприятия за света.

2.       Вашето поведение.

3.       Вашите мисли.

4.       Вашета перспектива за нещата.

5.       Колко искрени сте?

6.       Кои са вашите приятели?

7.       Колко често изказвате благодарност?

8.       Колко рискове поемате?

9.       Как интерпретирате ситуациите?

10.   Колко мил, добър, възпитан, любезен сте с другите?

11.   А към със себе си?

12.   Колко често изразявате чувствата си?

13.   Колко усилие влагате в нещата, които правите?

14.   Какви книги четете?

15.   Колко често тренирате и каква храна ядете?

16.   Колко време отделяте да се тревожите за неща, които не зависят от вас?

Отделете няколко минути, за да помислите поне на една от точките в списъка и ще видите защо е добре да се живее „тук“ и „сега“.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.