Започна записването за новото издание на школата „Правилен изговор в 8 урока“ към НАТФИЗ

Екипът на шестото издание на школата „Правилен изговор в 8 урока“ към НАТФИЗ, което ще се състои в периода 1-26 февруари, вече записва желаещите да усвоят правилния и звучен изказ на красивия ни български език. Мероприятията в школата, чийто създател е проф. д-р Катерина Илкова, ще се провеждат онлайн всеки понеделник и четвъртък от 19:30 до 21:00 часа, а крайният срок, в който можете да се запишете е до обяд на 1 февруари.

Проф. д-р Катерина Илкова коментира обучението така:

Скъпи приятели,

Бихме искали да си поговорим за школа „Правилен изговор в 8 урока“. Тя е създадена към Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ), която се явява основен проводник на идеята за възстановяване на литературния български език – избавен от диалектни форми и индивидуални артикулационни проблеми. Популяризирането на идеята, както и осъзнаването, че не артикулираме и не употребяваме правилно родния си език, все по-трудно намира отзвук – всички си мислим, че нашето произношение е най-правилно. НО… Ако се заслушаме по-внимателно, сами ще чуем колко неразбираемо говорят хората около нас, колко усилия трябва да положим, за да ги разберем. Обърнете внимание колко често превключваме телевизионните канали, само защото немарливият говор на участниците ни дразни. Не става дума да потъпчете уникалния говор на района, в който живеете. Става дума за усвояване на умения и навици, които да върнат звучния, красив и емоционално въздействащ български език. Това ще улесни общуването помежду ни. Ще върне красотата на родния ни език и ще повиши качеството на общуване. Искрено се надяваме, всеки един от вас да стане радетел за единен литературен, звучно артикулиран български език.

Местата в школата „Правилен изговор в 8 урока“ към НАТФИЗ са ограничени. Подробна информация за записванията можете да намерите в сайта на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO