Започна игралният сезон на Театър 199

5/5

Театър 199 „Валентин Стойчев“ е обяви началото на своя игрален сезон 2023/2024, обещавайки вълнуваща програма и премиерни спектакли, които ще завладеят почитателите на театралното изкуство.

Работата на театъра започна още в края на август, когато участва със спектакъла „Чест“ в Празници на изкуствата „Аполония“ в любимия Созопол. Наскоро театърът се завърна от Пловдив, където представлението за деца „Бременските музиканти“ беше избрано за участие в XXV-ото юбилейно издание на международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко, трима са много“ & TheatAir.

Официално началото на новия театрален сезон Театър 199 „Валентин Стойчев“ постави на 15 септември със спектакъла „Чест“ от Джоана Мъри–Смит в превод на Златна Костова. Постановката е на големия Ивайло Христов, сценографията – на Марина Янева, а в ролите са Владимир Карамазов, Елена Хрант, Каталин Старейшинска и Кристина Янева.

снимка: Театър 199

Спектакълът „Чест“ е селекциониран и за участие в тазгодишното издание на Есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“. Представлението ще се играе на 19 септември от 19:30 часа в Камерна зала „Стефан Данаилов“, Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив.

Първата премиера на театъра е планирана за 27 септември – на постановката на Стоян Радев „Издишване“ от Тед Чанг. Сценограф е Венелин Шурелов, а музиката е на Емилиян Гацов-Елби. В главната роля на моноспектакъла е Мартина Троанска.

През месец октомври предстоят две вълнуващи театрални събития. На 10 октомври ще се състои юбилейното 50-то и последно представление на спектакъла „4000 мили“ от Ейми Херцог в превод на Искра Ангелова и постановка на Владимир Люцканов, сценография на Марина Янева, с участието на Меглена Караламбова, Николай Владимиров, Катерина Стоянова и Елена Иванова.

снимка: Театър 199

На 18 октомври 50-тото си представление ще отпразнува и спектакълът „Фермата на животните“ по Джордж Оруел, чиято постановка е на Десислава Шпатова, а в ролите са Вирджиния Събева, Ивона Маврова, Снежина Петрова, Станимир Михайлов и Тодор Атанасов.

Повече за програмата на театъра можете да видите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp