За връзките и още нещо…

5/5

Преди известно време си говорих с една приятелка и й разказвах за моя опит с татуировките и татуистa при когото ходя. Почти винаги е един и същ – там където си направих първата. Последва въпросът й: „Защо?“ Отговорът ми дойде отвътре: „Защотото се опознахме, той знае какво харесвам, а аз знам как той работи и съм доволна. А и през годинте с него започнахме да се разбираме все по-добре – с половин дума, както се казва.“ Моята приятелка възкликна, че й прозвучало все едно описвам връзка с приятеля си. Това ме накара да се замисля върху връзките. Не само романтичните, а всяка една връзка межди хората и какво точно всяка една от тях означава.

Заради това реших да замисля за хората в моя живот до момента и да намеря най-странните, най-интересните, най-нетипичните и неромантични връзки, които не са с роднини и близки приятели. Защо се спирам на точно тези ли? Ами защотото, много пъти точно тези връзки остават някак си на заден план и хората невинаги инвестират същите сили, желание и време като при романтичните отношения или тези с близки приятели, но в същотото време пък точно тия, различните връзки ни дават много, изграждат ни като хора, характери и ни носят (в повечето случаи) много положителни емоции.

След по-горните редове е логично, че ще започна с връзката между мен и татуиста. Ако не бях вложила време и усилие да се запозная с неговата работа, нямаше да имам сегашния положителен резултат. Същото важи и за него – ако не беше отделил време да ме опознае, да разбере какво харесвам, какво искам, как може да се получи и дали ще седи хубаво на моето тяло и мястото, което съм избрала, нито той, нито аз щяхме да сме доволни. А сега, вече 5 години, се връщам при него и дори специално организирам пътуванията си до държавата, в която работи той, за да може да ми направи следващата татуировка.

Следват връзките, които се появяват като че от нищото. Покрай моето куче Ная, се запознах с много хора, със същите интереси като мен, които гледат кучета. Запознах се с хора, които са интелигентни и може да водим интересни разговори. Най-хубавото беше, че дори и още на първите ни срещи все едно се познаваме от цяла вечност, просто защотото и двете страни споделят сходни интереси, а и инвестират време да се запознаят с отсрещния, дали през социални мрежи, дали по време на различни благотворителни мероприятия. В момента мога да кажа на 100%, че точно тези връки ми носят изключително много позитивни емоции.

Отново покрай Ная се запознах с много хора от местния парк. И то е нормално – все пак разхождаме кучетата си по едно и също време в 7 дни от седмицата без значение, дали пече слънце, вали дъжд или прехвърча сняг. Неизменно е да започнем да се поздравяваме, постепенно и да си говорим. И voila, с Ная си имаме нови приятели в парка. Вече знам, че когато и да изляза, ще срещнем някого, с когото да разменим по някоя дума и да си поговорим.

Друга интересна връзка е тази с моята маникюристка. И тук, както при татуировките, инвестирах време да намеря най-подходящия човек за мен и всеки месец от вече 4 години ходя при нея. Тази връзка е една от най-релаксиращите ми, а предполагам се досещате защо.

Преди време, имах любим магазин за дрехи и се връщах там сезон след сезон в продължение на години, защотото консултантът, който работеше там, отдели време да ме опознае и след няколко мои посещения знаеше както харесвам и какво ще ми седи добре. Докато учех и работех в чужбина, майка ми много пъти ходеше при него, за да ми купи подарък и да ми го прати. Всичко винаги беше по мярка и точно както харесвах. Спрях да ходя в този магазин, когато консултантът напусна.

Наскоро се захвах с ново хоби и виждам, че покрай него ще намеря съмишленици и бих могла да увелича спекъра на хора, с които общувам. Това от своя страна не само ще разшири мирогледа ми, но и ще ми позволи да се запозная с различни и най-вече нови мнения, които невинаги ще съвпадат с моето, но път и това си има своя чар.

За някои от връзките много хора ще кажат, че плащат, за да получа услугата, но според мен, ако човек отдели малко време да опознае другата страната, това може да доведе до много по-добри отношения и ползи и за двете страни. Учим се, докато сме живи и винаги има причина да срещнем някого. Просто трябва да се оглеждаме наоколо, да оценяваме това, което имаме и хората, които влизат в живота ни, защотото те и връзките, които изграждаме с тях допринасят за нашето щастие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp