За разпускане и още нещо

Времето в което живеем е толкова забързано и зависимо от всевъзможни устройства, че много често не осъзнаваме колко време прекарваме пред компютъра, на телефона или вперили поглед в таблета.

Дори и само да разглеждаме снимки и да гледаме клипчета, всичките тези часове пред екрана ни натоварват. И колко често си казваме, че трябва да разпуснем малко, да прекарваме повече време със семейството или с приятелите, да сме тук и сега, а не някъде из фейсбук, инстаграм или дебрите на Google…

Ако се чудите как да се отървете от тая краста, ще ви напомня за няколко може би позабравени, начини да разпуснете без мобилни устройства, а пък ако ви хареса, можете да го предложите и на вашите близки, които също да се включат в предизвикателството.

Пъзелите

Не, пъзелите, не само за деца, напротив. Има толкова много разновидности на пъзели, които да паснат на малки и големи. Освен радостта от реденето му и това, че правите нещо заедно с тези, на които държите, след като го наредите може да го окачите на стената като едно време – страхотна картина в дома ви, която ви напомня как и с кого сте я наредили. Ако не сте фен на картините, можете просто да го приберете и след време отново да го наредите.

Плетенето

Това може да не е за всеки, но пък ако не пробвате няма как да знаете.

Има специално създадени ивенти, на които можете да се присъедите към групови занимания по плетене, към благотворителни мероприятия или пък просто да пробвате сами у дома си. А защо да не съчетаете една сбирка с приятелки, чаша вино и една плетка? Току виж сте изплели чорапи за следващата Коледа.

Рисуване по номера

Напоследък много нашумели са местата за рисуване на чаша вино. А защо не пробвате да го организирате у дома? На много места можете да намерите комплекти за рисуване по номера, а там са включени всички необходими инструкции и пособия. Купете бутилка (или две) вино и  поканете и приятелите си на творческа вечер.

Настолни игри

Какво по-хубаво от време, прекарано у дома в добра компания и малко забавления? На пазара има безброй опции от настолни игри и съм сигурна, че има за всеки по нещо. А пък така добре познатият Скрабъл или Монополи са старите и изпитани опции за забавни семейни сбирки или вечеринки с приятели.

Всичко това ще ви помогне да оставите настрана мобилните устройства за няколко часа и да прекарате малко повече време в приятна компания, или пък да се разнообразите от ежедневието в екрана на телефона ви и многобройните задачи. Припомнете си колко е хубаво човек да не скролва безцелно по екрана си, а да разпуска и да живее в „живия живот“.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO