За малките магазини за дрехи и съкровищата в тях

5/5

След предната статия (Видове магазини за дрехи – нещо, което трябва да знаете) много от вас ще си зададат въпроса – А към кои спадат тези малките магазинчета, които са по улиците, защото очевидно не са бутици?

Много често в модната индустрия има неща, които нямат точно специфично определение, а по–скоро логично обяснение на нещата. Поради тази причина аз наричам този вид магазини – складови магазини (warehouse stores).

Ето и аз как стигнах до този извод:
1.Там доста често дрехите се повтарят с други магазини.
2.Качеството в повечето случаи не е от най–доброто възможно.
3.Нямат размери. В повечето случаи S и M биват пропускани. Почват от L, XL, XXL. Или най–честият, който аз срещам, е универсалният размер, който я ти стане, я те е направил да приличаш на чувал с картофи.
4.Един и същи модел, с една и съща картинка, го има в хиляди цветове… и т.н.

Въпреки повечето негативи, този вид магазини не бива да се пренебрегва, тъй като някои от тях зареждат от толкова тайни складове, че изскачат съкровища и там. За съжаление, цените варират по следния начин: Или са ужасно високи или страшно ниски. Зависи от това дали артикулът, който сте харесали, е от въпросните тайни складове или елементарно може да си го откриете в aliexpress.

Aliexpress, който толкова нашумя, че избута дори старият добър ebay, е всъщност най–големият складов онлайн магазин, който съществува. За него важат същите правила описани по–горе, с единствената разлика, че там с размерите трябва доста да се гадае. Някои са XXXXXS без да преувеличавам. Другото, за което трябва да внимава един човек, е че те не работят с PayPal. Няма никаква сигурност за вашата банкова сметка, което мен лично доста ме отдръпва от тях. Също и връщането на артикула, когато не отговаря на очакваното, или пък връщането на сумата при неполучен такъв, бих го сравнила на това да подготвиш сватба (дамите ще разберат).

Когато работиш в тази индустрия изразът „Око да види, ръка да пипне” е 100 % истина. При стилизирането на дрехи, винаги ще имаш визията в ума си, но се работи най–добре с артикулите в ръцете ти. Когато тепърва навлизаме в тази сфера е по–добре да не си играем с огъня и да харчим безразборно пари за неща, които няма да облечем, защото не са били това, което са изглеждали на снимката, а да се фокусираме върху нещата, които можем да пробваме. С времето и опита ще можем все повече да се доверяваме на инстинкта, но се изисква време. И много пробване!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp