WooWhiskey – пиенето на уиски никога вече няма да бъде същото (интервю)

При нас е Трифон Михайлов – създателят на първия в света личен аксесоар за уиски. WooWhiskey е стилно бижу за ценителите на специфичната спиртна напитка, с която те няма как да останат незабелязани. Изящните дъбови кубчета допринасят за автентичния вкус на уискито, връщайки ни назад към времето, в което то е отлежавало в дъбови бъчви. Да не споменаваме ефекта от изкушаващия звук на почукващите се в чашата дървени „ледчета“… Ето какво ни разказа основателят на WooWhiskey.

 • Здравей, Трифон, радвам се да си поговорим. Ти си измислил първия в света личен аксесоар за уиски. Как ти хрумна идеята?
  Липсваше ми почукването на ледчетата в чашата, но не исках да развалям автентичния вкус на любимото ми уиски (тези, които ме познават, знаят добре кое е). За това една вечер отидох в работилницата и си направих две дървени кубчета (първите бяха от ела). Още като ги пуснах в чашата, разбрах, че вече изпивам уискито с очите си. Толкова добре седеше дървото в чашата с уиски. На следващия ден намерих дъбово парче дърво и си направих дъбови кубчета. Да не забравяме, че уискито е плод на любовта между алкохола и дъбовата бъчва. Тези „зарчета“ станаха незаменима част от питиетата ми не само вкъщи, но и когато излизах с приятели по барове. А с аксесоара за уиски определено не оставаш незабелязан. Приятелите ми почнаха да ме тормозят и на тях да направя. Така една сутрин се събудих с концепцията за WooWhiskey.

12593929_10209141441114247_152935932014962457_o

 • Как се появи любовта ти към уискито и кога?
  Май не е легално да кажа….ХАХХАХАХА. Но едно време имаше много ментета, а едно определено Тенеси уиски не може да се сбърка на вкус. Така станах най-големият му фен. После постепенно почнах да ходя на whiskey tasting и така да опознавам света на уискито. Важното е да се консумира с мярка.
 • Разкажи някоя забавна случка с участието на уиски (която е за разказване) 🙂
  Мамо, татко, не четете тук!……. Спомням си как двама приятели бяха купили пак от любимата марка две бутилки от различни магазини и трябваше да установим кое е по-доброто. Както се досещате, все обърквахме бутилките (съвсем случайно) и трябваше да пробваме отново и отново…. и тук историята тактично мълчи. Но случката, която няма да забравя, е когато тъкмо си бях взел едно ново ванче (на старо) и 7 приятели решихме да отидем до Велико Търново с него. Бяхме се натъпкали вътре като в консерва с целия багаж включително и на трите момичета с нас (една от тях беше жена ми, спокойно) и в момента, в който стигнахме пред хотела и отворихме багажника, от него падна бутилката с уиски и се счупи. Наложи ни се да я заместим с една отлежала кайсиева ракия.
 • Жалко за уискито! Но пък компенсацията е добра 🙂 А имаш ли си любим ритуал, свързан с пиенето на уиски?
  Разбира се!
  1. Избирам си чаша според настроението
  2. Сипвам си уиски
  3. Слагам си WooWhiskey
  4. Разклащам чашата, за да усетя как кубчетата подрънкват по стените и след кратка усмивка, отпивам малка глътка.

12593529_10209141441274251_1048952803036769670_o

 • И така – от любимо хоби към бизнес модел. Какво те превърна от любител на уискито в предприемач?
  Българите ме мотивираха. И в добрия, и в лошия смисъл. Мартин от Halfbike, както и други приятели ме насърчиха, а останалите почнаха да ми обясняват как нищо не може да се случи в България, как и самата идея не става… направо си беше драма. Но си спомних за репликата на един много богат мой приятел, чужденец: „Ако имаш идея, кажи на българин за нея. Българите винаги са мноооого компетентни по всички въпроси и винаги се чувстват длъжни да те посъветват и да ти кажат 100 причини, поради които идеята ти няма как да стане. Обаче ако успееш да ги обориш, значи не се отказвай от мечтата си, защото ще се получи“. Малко тъжно, но факт!
 • Кубчетата WooWhiskey допълват автентичния вкус на уискито с докосване на европейски дъб, което напомня за времето, когато уискито е отлежавало и се е докосвало до дъбова бъчва. Аз лично никога не съм пила уиски от дъбова бъчва 🙂 Как точно кубчетата допринасят за вкуса, какви оттенъци на уискито придават и колко време е нужно, за да му повлияят?
  Основната функция на кубчетата е да са красиви и да направят консумацията на уиски истинска наслада за всички сетива. Колкото за взаимодействието на дървото и алкохола… спомняте ли си дървената пръчка в шишето с ракия на дядо…
 • В рекламния клип на WooWhiskey виждаме стилна млада жена, която получава красиво колие, с което става още по-бляскава. Кубчетата WooWhiskey ли са неустоимото бижу на уискито и каква е неговата аудитория?
  Красивите момичета в клипа са две. И сами по себе си те са бижута. Но когато една красива жена сложи красиво колие и става неотразима, така и WooWhiskey прави питието в чашата ни да изглежда перфектно, а и никога няма да останете незабелязани с WooWhiskey.

12672141_10209141441154248_4257795432837405571_o

 • Наскоро пуснахте кампания в Indiegogo. За колко време очаквате да наберете средствата и кога прогнозирате, че вече ще можете да изпращате първите поръчки?
  Надявам се да съберем нужните ни средства само за 40 дни, за да стабилизираме бранда и да стъпим сериозно на международния пазар. Първите поръчки от кампанията ще бъдат изпратени през Май, но след това ще мине известно време, преди да пуснем WooWhiskey на свободния пазар.
 • В снимките, разкриващи направата на рекламния ви клип, целият екип сте елегантно облечени, а впечатление при мъжете правят интересните папийонки, които изглеждат така, сякаш и те са от дърво. Дървени ли са наистина и как човек може да се сдобие с такава?
  Когато уважаваш това, което правиш, то това твое отношение трябва да си личи. Ние възприемаме първо с очите си (все пак това е и концепцията на WooWhiskey). Имаме специален Gentleman Pack в който в комплект с кубчетата има и дървена папийонка в стила на WooWhiskey. Благодарим на колегите от ДървАРТ за тези страхотни дървени папийонки.
 • И за финал – с какво върви хубавото уиски?
  С WooWhiskey, разбира се 🙂

Вижте клипа и подкрепете кампанията в Indiegogo:

 

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.