„Вино от глухарчета“ по Рей Бредбъри с премиера за България на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“

5/5

Един от най-великите, красиви, нежни и мечтателни романи в историята – „Вино от глухарчета“ на Рей Бредбъри ще оживее за първи път на театралната сцена в България на 22 и 25 ноември от 19:00 ч., когато ще се състоят първи две премиерни представления на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев“!

„Вино от глухарчета“, Младежки театър „Николай Бинев“, фотограф: Иван Дончев

Бредбъри е сред световно признатите писатели, чието перо е деликатно и същевременно успява да те накара да се рееш свободно из вълните на мечтите и фантазиите. Честта и удоволствието да достигаме до великолепните и изпълнени с красота думи на Рей Бредбъри дължим на преводача Жени Божилова. 

„Вино от глухарчета“, Младежки театър „Николай Бинев“, фотограф: Иван Дончев

Режисьор на спектакъла и автор на драматизацията е Катя Петрова – една от водещите фигури в българския театър, с която е огромна чест да работим именно по това изключително и специално заглавие. Под нейната режисура са се родили безброй вълшебни спектакли за деца и възрастни, представяни в държави по целия свят!

„Вино от глухарчета“, Младежки театър „Николай Бинев“, фотограф: Иван Дончев

Първата среща с публиката ще бъде на 22 (сряда) и 25 ноември (събота), когато ще се потопим в магията на лятото, вълшебството на горещите летни вечери и ще се понесем над града, полетели на раменете на топлия, нежен, но и носещ първите есенни прегръдки, летен вятър.

„Вино от глухарчета“ е спектакъл, изпълнен с много обич, отдаденост, вдъхновение и любов, защото „любовта – това е да искаш да преживееш с някого всички годишни времена.“

„Вино от глухарчета“, Младежки театър „Николай Бинев“, фотограф: Иван Дончев

Запознайте се с Дъг – 12-годишният притежател на най-хубавите гуменки, и се насладете на едно приключение обратно към детството. Към хубавите и безкрайно дълги лета, в които светулките са повече от звездите на небето, а вълнуващите мигове не могат да бъдат записвани в дневник, защото прелитат около нас един след друг.

Лятото на 1928 година – най-подходящото време да бъдеш момче с нови гуменки! Магичен момент, в който времето сякаш е спряло, а наоколо цъфтят глухарчета, зреят ябълки, а ливадите са окосени. Лято, изпълнено с великолепни истории, спомени и приключения. Безгрижни дни на одрани колене, миризма на прясно окосена трева, нови меки кецове, машини на времето и на щастието.

Дъглас Сполдинг ще открие, че лятото може да бъде много повече от минало, настояще и бъдеще, смесени в едно незабравимо, изгубващо се в маранята „сега“. Всяко лято времето спира и ни дава шанс да мечтаем. Това лято обаче може би ще бъде различно – може да бъде най-добър приятел, който се отдалечава, човешка машина на времето, която може да ни пренесе обратно в годините на Американската гражданска война и нейната жестокост. Лято на научени уроци, докоснати мечти и поглед към звездите под звуците на летните нощни горещини и песните на цикадите и щурците в полето…

„Вино от глухарчета“, Младежки театър „Николай Бинев“, фотограф: Иван Дончев

В ролите във „Вино от глухарчета“ на сцената на Младежки театър ще видим Александър Йорданов, Ангелина Славова, Анна-Валерия Гостанян, Боян Арсов, Венцеслав Димитров, Димитър Иванов – Мич, Йордан Тинков, Кристина Янева, Ралица Туджаро, Светослав Добрев и София Трейман.

Сценографията и костюмите са на Петя Караджова и Юлияна Войкова – Найман. Композитор е Христо Йоцов, а хореограф – Анна Пампулова. Мултимедията дължим на Сотир Гелев, въздушната акробатика на Емил Видев, а фотограф на постановката е Иван Дончев.

„Вино от глухарчета“, Младежки театър „Николай Бинев“, фотограф: Иван Дончев

Следващите дати на „Вино от глухарчета“ са 10 и 29 декември от 19:00 часа на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев“.

Билети могат да бъдат закупени предварително тук.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp