Видеоклипове с музика и мултимедия от български артисти ще представят шест символа на Пловдив по света

5/5

Паметник на Съединението, Бунарджик, Младежки хълм, Небет тепе, Сахат тепе и Братската могила са във фокуса на първото издание на инициативата Altitude Attitude, посветено на Пловдив

Мултимедийната инициатива Attitude Altitude завърши серията от шест събития, които целят да представят шест емблематични символа на Пловдив на света чрез видео сетове на български електронни артисти. Паметник на Съединението, Бунарджик, Младежки хълм, Небет тепе, Сахат тепе, Братска могила бяха преобразени от визуалния артист Петко Танчев и зазвучаха с музика от българските диджеи sayulke, BORNE ALOFT, Laylla Dane, denitza, Julieta Intergalactica и TECHNOBETON. Резултатът са шест едночасови сета, заснети от земя и въздух от пловдивското студио Lyon Visuals, които ще се разпространяват онлайн от настоящите и бъдещи носители на титлата Европейска столица на културата.

В следващите шест недели започват онлайн премиерите на шестте видеоклипа, с които да покажем на света нова гледна точка към културното наследство на Пловдив и съвременната музикална сцена на България. Специално за заснемането на видео сетовете локациите бяха основно почистени от графити, тагове и замърсявания по инициатива на партньорите на проекта — Община Пловдив и българската компания за дигитални финанси Nexо.

“Напук на пандемията, дъждовете и други логистични препятствия, успяхме да заснемем въздействащ материал, който комбинира най-красивите гледни точки към Пловдив със специално подготвени сетове на любими имена от българската електронна сцена.”, разказва Самуил Кехайов, редактор във Фонотека Електрика и основен двигател на проекта.

“Получи се много силна серия от клипове, на изключителни локации, които ще покажат на света както супер добри български електронни диджеи таланти, така разбира се и отличителния дух на Пловдив, който съчетава различни исторически периоди и култури. Знаем, че можем да представим още много български артисти и интересни места и затова вече обмисляме как може да продължим проекта Altitude Attitude и в близкото бъдеще.”, добавя Александър Владимиров, основател на Фонотека Електрика.

Проектът се организира от българската медия за електронна музика Фонотека Електрика с подкрепата на Програма “Наследство” на Фондация Пловдив 2019, Община Пловдив, Nexo и пловдивската крафт бира Hills. Партньори на инициативата са и настоящите и бъдещи Европейски столици на културата – Каунас, Литва, Нови Сад, Сърбия и Елевсина, Гърция, които ще разпространяват видеата в сайтовете и социалните си мрежи.

Следете видеата във Фонотека Електрика.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp