„Вечност”, една ода за живота и за жената-майка

5/5

На 30 септември излезе „Вечност”, една малка перла в съкровищницата на френската литература!

„Бог не ни е създал, за да бъдем безполезни“ – такъв е девизът на жените от този род. Предават си го от майка на дъщеря, точно както, настъпи ли моментът, шепнешком си споделят тайни за плътта, кръвта и децата. „Вечност“ (превод: Росица Ташева) започва с историята на Валантин – тя се омъжва за Жюл в края на XIX век. В края на следващия век правнучката на Валантин ще се влюби в един млад мъж. Между тези две събития мъже и жени ще се срещат, ще се обичат, ще се събират и ще създават потомство, за да изградят едно родословно дърво, разпростряло клоните си във вечността.

Родена през 1961 г., френската писателка Алис Ферне е автор на десет романа, като основните теми в творчеството й са женствеността, майчинството и любовта. Всичките й книги в „Амазон” са оценени с 5,5 и 6 звездички. Написан на прекрасен образен и поетичен език, романът „Вечност” е една малка перла в огърлицата на добрата френска литература и истинска ода за живота и за жената-майка.

Почитателите на романа ще могат да видят разкошната му екранизация (с режисьор Тран Ан Хунг), в рамките на предстоящия кино-литературен фестивал CineLibri, който ще се проведе от 5 до 16 октомври! Билетите за всички прожекции вече са в продажба на касите на съответните киносалони и на ticketportal.bg.

Прожекции в столицата:

6 октомври, четвъртък, Френски културен институт, 18:30 ч.
8 октомври, събота, кино „Люмиер“, 20:30 ч.
9 октомври, неделя, Дом на киното, 19:00 ч.
14 октомври, петък, кино „Одеон“, 20:30 ч.
16 октомври, неделя, кино „Люмиер“, 19:30 ч.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp