Вече знаем победителя в анонимния конкурс на Театър 199 на името на голямата българска актриса Славка Славова

В средата на м. октомври миналата година Театър 199 „Валентин Стойчев“ обяви шестото издание на анонимния конкурс на името на голямата българска актриса Славка Славова за написване на камерна пиеса /до четири действащи лица/ на съвременна тематика.

До определената дата за предаване на текстове – 31 януари т.г., са постъпили 18 творби, които са подадени в срок, в съгласие с правилата на конкурса и допуснати за журиране. Заглавията по реда на тяхното подаване са:

„Чудовища; „Четири жени без четири – джи; „Въжеиграчи; „Полетът на къртицата; „Тоалетът на вечността; „Монахинията и черното домино с пера; „Проект Б1512К1; „35,5 градуса по Целзий; „Боклук; „Малки дневни удоволствия; „Черната чанта; „Крейзи; „Епъл в Европа; „Зайци; „Буря или „Рецепта за щастие; „Ръкавица; „Трето пришествие; „Кептън, имаме проблем!.

Журито, което извърши селекцията е в състав Светла Бенева, Никола Вандов,  Мартин Каров, Кети Бинкова, Андрей Филипов и Анна Монова. Към него в това издание на конкурса се присъедини и голямата наша актриса Татяна Лолова.

По регламент журито имаше задължение да отличи не повече от една пиеса. Пак по регламент Театър 199 „Валентин Стойчев“ е поел задължение да постави на своя сцена отличената с награда творба в срок от 18 месеца. Наградният фонд и на тазгодишното издание на конкурса е 5000 лева.

От театъра допълват:

Журито проведе две заседания, на които обсъди в детайли художествените достойнства на представените произведения.

На първото си заседание журито обсъди всички представени творби и състави шорт лист на състезанието. В него влязоха пиесите: „Боклук“; „Въжеиграчи“; „Малки дневни удоволствия“; „Полетът на къртицата“; „Чудовища“.

На второто си заседание журито стесни кръга, в който влязоха пиесите: „Боклук“; „Въжеиграчи“; „Полетът на къртицата“.

След задълбочено обсъждане на второто заседание журито постигна единодушно решение:

НАГРАДАТА „СЛАВКА СЛАВОВА“ СЕ ПРИСЪЖДА НА ПИЕСАТА „БОКЛУК“. Както се разбра след отварянето на пликовете, неин автор е ЕЛЕНА ТЕЛБИС.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.