Вече има български канал за научнопопулярни филми: BulgarianZoologyChannel

BulgarianZoologyChannel използва платформата на YouTube, за да популяризира научнопопулярно видеосъдържание на тема зоология. Целта е всички, които се вълнуват от зоология и екология, да имат достъп до интересни и образователни материали.

Съдържанието на канала се подбира и редактира от екип учени.
В момента в BulgarianZoologyChannel могат да бъдат гледани три филма от 2016г., посветени на земноводни и влечуги в България. Интересен факт е, че известният български актьор Николай Урумов, номиниран 5 пъти за „Аскеер“ и два пъти печелил наградата, е режисьор на два от тях:

Ново начало за сухоземните костенурки – Образователен филм, представящ спасяването и релокация на представители на два вида сухоземни костенурки – шипобедрената и шипоопашатата. Животните са иззети от нелегална ферма и пуснати обратно в природата.

Тайнствените Непознати – Земноводните – Документален филм за земноводните в Североизточна България, представящ живота и видовото разнообразие на жаби и тритони в района, както и много любопитни факти за тях.

turtle-1309900_960_720 Тайнствените Непознати – Влечугите – Документален/Образователен филм за влечугите в Североизточна България. Филмът представя тайнствения живот на гущерите, змиите и костенурките населяващи района, интересни аспекти от тяхната биология и поведение. Авторите показват, че всъщност много малка част от тези животни са опасни за живота на хората.

Амбицията на създателите на BulgarianZoologyChannel е ежеседмично съдържанието да бъде обогатявано – ще бъдат добавяни както филми и материали за биоразнообразието в България, така и оригинални интервюта и видеа със зоолози от различни точки на света.

Запознайте себе си и децата си с интересните животни, населяващи нашите земи. Научете повече за разнообразието от видове, тяхното поведение, както и съвети за нашето, когато ги срещнем. Посетете канала тук:

https://www.youtube.com/channel/UCRM-ro8cjxaQ7a_7ednAyug

squirrel-805092_960_720

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.