Вдъхновяващи български профили в социалните мрежи, които да следвате

5/5

Социалните мрежи и огромното им въздействие върху света такъв, какъвто е днес, са едновременно място за разтоварване и напрежение – зависи как и колко често ги позлваме. За да съм сигурна, че денят ви ще бъде по-позитивен и тотално лишен от нерви и напрежение, реших да драсна кратък списък с няколко вдъхновяващи български профили в социалните мрежи, които да следвате, за да разнообразите ежедневието си и да научите нещо ново и наистина интересно. В тази селекция съм ви подбрала няколко от личните ми фаворити – все профили, от които черпя идеи за пътувания или съвети при отглеждането на кучето ми. Сред тях има и такива, които ме карат да се смея от сърце и ме развеселяват редосно – така, че да не се взимам всичко толкова на сериозно.

Туристически:

Doblife – ако сте от тези, които не са виждали негови снимки, сте изпуснали много, но можете бързо да наваксате. Дали ще е градски пейзаж или планина, неговите кадри са просто превъзходни!

Imagesofbulgaria – както името подсказва, тук ще намерите красиви снимки от нашата родина, които наистина са добре заснети.

Hikingbulgaria –  Стефани, която е планински водач, пък ще ни отведе из най-различни краища и кътчета в прекрасните български планини – бягство, което винаги е зареждащо.

travel_bulgaria_guide – още един страхотен профил с вдъхновяващи снимки от красивата ни България.

bulgarian_travelers – общност на български фотографи-пътешественици, които са истински майстори зад обектива.

ourhomebulgaria – нещо малко по-специфично – съхраняване на християнските ценности и традиции, културните наследства и словестността ни.

trip.couple – пътуваща двойка, а вече и родители, симпатягите от trip.couple радват окото с красивите си снимки от красиви места у нас и по света.

Културни:

Lilygeleva – с Лили Гелева не може да се скучае! Дали ще си пуснете свежия й подкаст Свободно падане, или забавните й инстаграм сторита и рийлове, усмивката на лицето ви е гарантирана с качественото съдръжание на младата актирса и виден природозащитник.

petjaevlogieva – художник, татуист, илюстратор, чийто анимирани картини са чисто и просто върха!

tvortsite.na.bulgaria – тук ще намерите най-различни български творци и всевъзможните красоти, които творят всеки ден. Какво по-вдъхновяващо от това!

pletknitting – шалове висококачествена прежда, плетени на ръка от български баби – мило, топло и уютно!

elephantbookstoresofia – едно доста интересно място, на което (поп)култура и хипстърия се срещат особено успешно. Трудно може да се опише с думи, затова е най-добре го посетите – в случай, че досега не сте го направили – и да почувствате атмосферата на място.

Други:

Животът с куче – Лили, Петър и Арчи ще ви дадат страхотни съвети за отглеждането на вашия любиm четириног другар.

Harrypotterthehusky – специално за феновете на спорта, хъскита и снега.

kotarakut.rumen – за тези, които обичат мъркащите създания и желаят да се посмеят с емблематичния Румен.

А вие какви вдъхновяващи профили следите?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp