В романовия свят на Недялко Славов

Издателска къща ХЕРМЕС има удоволствието да Ви покани на среща разговор „В романовия свят на Недялко Славов.“ Заповядайте на 5 април (вторник) от 18,30 ч. в книжарница „Хеликон – България“, бул. „Цар Освободител“ № 4.

През месец април Издателска къща „Хермес“ ще обърне специално внимание на българската книга и българските автори. За целта сме предвидили много срещи из цялата страна със знакови имена в родната литература.

Започваме от София, където  на 5 април в книжарница „Хеликон – България“ ще гостува писателят Недялко Славов.

За РОМАНОВИЯ СВЯТ на Славов ще говори литературният критик, публицист и културен журналист Митко Новков.

10923771_10203482766892768_7264708464411160943_o

Следващите срещи с Недялко Славов в рамките на месец април ще бъдат с читателите му в Пловдив и Русе.

Недялко Славов е автор на сборници с поезия, разкази, пиеси и романи.

Творбите му са превеждани на английски, немски, руски и гръцки. Авторът има особено място в съвременната българска литература. Експресивен и изключително метафоричен, стилът му го поставя извън обичайните литературни практики. Творбите му са пропити със страстен хуманизъм и са далече от съвременните тематични клишета. Негови пиеси са поставяни на различни сцени.

Недялко Славов е носител на различни национални награди за поезия и проза, сред които и на Националната награда за литература „Хр. Г. Данов“ за романа „Фаустино“ и награда „Иван Николов“ за сборника с поеми и стихотворения „Мраморни години“. През 2014 г. романът му „Портрет на поета като млад“ спечели награда „Пловдив“ за литература и беше удостоен с множество престижни номинации, сред които за награда „Хеликон“, за български роман на годината от Национален дарителски фонд „13 века България“ и за годишна награда на Портал „Култура“ в категория проза.  Много добре приети са и романите му „Вертиго“ и „432 херца“ (носител на голямата литературна награда „Хеликон“ за 2015 година).

Заповядайте на 5 април (вторник) от 18,30 ч.

в книжарница „Хеликон – България“,

бул. „Цар Освободител“ № 4

 

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.