В Деня на българското кино НАТФИЗ дипломира випуск 2021 от факултет „Екранни изкуства“

5/5

В традиция се превърна НАТФИЗ да дипломира възпитаниците си от Факултет „Екранни изкуства“ в Деня на българското кино. Днес – 13 януари, нова вълна от филмови продуценти, режисьори, оператори, монтажисти, драматурзи, дизайнери, звукорежисьори, фотографи, аниматори и теоретици от „Випуск 2021“ ще се влее в редиците на професионалните български филмови творци.

Денят е специален за Академията и поради избора на представители на основните органи за управление дейността на НАТФИЗ – председател и зам.-председател на Общото събрание, членове на Факултетен съвет и декан на Факултет „Екранни изкуства“. 

С единодушие за нов Председател на ОС на НАТФИЗ беше избран Мирослав Дачев.

Член-кореспондент дфн Мирослав Дачев работи в НАТФИЗ като професор по семиотика на изкуството. Член е на факултетния съвет „Екранни изкуства” и на академичния съвет на НАТФИЗ. Ръководител е на Консултативен съвет към ректора „Стратегия и развитие” и на катедра „Световна култура“. Водещи са интердисциплинарните му изследвания по семиотика на изкуството. Сред научните му трудове с особена тежест е многотомната поредица „Атониада“, посветена на изкуството и културата в манастирите на Свeта гора.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp