Утре започва Софийският фестивал на науката 2018!

5/5

Защо умни хора вярват в глупости? Да се страхуваме ли от изкуствения интелект? Възможна ли е грипна пандемия днес? Какво е общото между математиката и семейство Симпсън?

Всичко това и още куп интересни въпроси си имат съвсем логични и научни обяснения. Повече за тях ще разберем в следващите четири дни в София Тех парк по време на дългоочаквания Софийски фестивал на науката 2018!

Осмото издание на фестивала ще се проведе от 10 до 13 май в София Тех Парк, а програмата е по-мащабна от всякога. Тази година фестивалът предлага над 100 събития с участието на над 80 вдъхновяващи учени от 17 държави. Благодарение на партньорството между Британски съвет, МОН и Столична община, всички събития за деца са напълно безплатни и хиляди ученици отново ще участват в забавни събития и практически работилници, заедно със своите преподаватели или родители.

Официалното откриване е утре, 10 май, от 11:30 часа пред сградата на Форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. В него ще вземат участие изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов, кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник министърът на образованието и науката проф. Иван Димов, ръководителят на Представителството на ЕС в България Огнян Златев и директорът на Британски съвет Любов Костова.

Софийският фестивал на науката се организира от Британски съвет, под патронажа на Министерството на образованието и науката, в партньорство със Столична община и е част от Календара на културните събития на София за 2018 година.

И този май София отново ще се превърне в столица на науката!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp