Утре се открива Софийски фестивал на науката 2019!

На 9 май (четвъртък) от 11:00 часа пред сградата на Форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк ще се състои официалното откриване на най-мащабното научно събитие в България: Софийския фестивал на науката! В откриването ще вземат участие изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов, кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник министъра на образованието и науката Карина Ангелиева, ръководителя на Представителството на ЕС в България Огнян Златев, директорът на Британски съвет в България Любов Костова и Н. Пр. Ема Хопкинс – посланик на Великобритания в България.

Тази година фестивалната програма хвърля светлина върху личности и събития, чиито годишнини отбелязваме през 2019-та − от Леонардо да Винчи и първата околосветска експедиция на Магелан и Елкано, през кацането на Луната до създаването на Периодичната система на химичните елементи, основаването на БАН и на Международния астрономически съюз.

Изложби ще напомнят за богатството на света – от дълбините на морските води до безкрая на Космоса и изгубените светове, от редките химични елементи до науката, която ангажира посредством изкуство.

Новост тази година са зона “Направи си сам” и работилници, където деца и подрастващи ще работят с новите технологии, ще създават хуманоидни машини и лего роботи, ще изследват виртуалните светове на Minecraft, платформата за изкуствен интелект Azure AI Services, 3D технологии и ще участват в различни иновативни занимания.

Благодарение на партньорството между Британски съвет, МОН и Столична община, всички събития за деца са напълно безплатни и хиляди ученици отново ще участват в забавни събития и практически работилници, заедно със своите преподаватели или родители.

Подробности за разнообразната програма и пропуските за събитията можете да прочетете тук.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.