Утре се открива Софийски фестивал на науката 2019!

На 9 май (четвъртък) от 11:00 часа пред сградата на Форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк ще се състои официалното откриване на най-мащабното научно събитие в България: Софийския фестивал на науката! В откриването ще вземат участие изпълнителният директор на София Тех Парк Тодор Младенов, кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник министъра на образованието и науката Карина Ангелиева, ръководителя на Представителството на ЕС в България Огнян Златев, директорът на Британски съвет в България Любов Костова и Н. Пр. Ема Хопкинс – посланик на Великобритания в България.

Тази година фестивалната програма хвърля светлина върху личности и събития, чиито годишнини отбелязваме през 2019-та − от Леонардо да Винчи и първата околосветска експедиция на Магелан и Елкано, през кацането на Луната до създаването на Периодичната система на химичните елементи, основаването на БАН и на Международния астрономически съюз.

Изложби ще напомнят за богатството на света – от дълбините на морските води до безкрая на Космоса и изгубените светове, от редките химични елементи до науката, която ангажира посредством изкуство.

Новост тази година са зона “Направи си сам” и работилници, където деца и подрастващи ще работят с новите технологии, ще създават хуманоидни машини и лего роботи, ще изследват виртуалните светове на Minecraft, платформата за изкуствен интелект Azure AI Services, 3D технологии и ще участват в различни иновативни занимания.

Благодарение на партньорството между Британски съвет, МОН и Столична община, всички събития за деца са напълно безплатни и хиляди ученици отново ще участват в забавни събития и практически работилници, заедно със своите преподаватели или родители.

Подробности за разнообразната програма и пропуските за събитията можете да прочетете тук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.