Цирковият фестивал Мини Арт Фест 12 с дебютно издание на морето – X Challenge Park, град Царево!

5/5

От 16 до 21 август едно от най-атрактивните места на Южното Черноморие ще се превърне в домакин на зрелищното събитие, включващо международна програма, уъркшопи, циркови лагери и още много изненади! Билетите вече са в продажба!

Дванадесетото издание на добре познатия и толкова обичан от малки и големи фестивал за съвременен и социален цирк Мини Арт Фест ще има своето първо издание на българското Черноморие. Колоритното мултидисциплинарно събитие ще посрещне всички фенове на цирковото изкуство и забавленията в атрактивния X Challenge Park в живописния черноморски град Царево от 16-21 август 2022, а билетите вече са в продажба!

В рамките на шестте фестивални дни, организаторите са подготвили изключително богата и впечатляваща програма с участието на изявени международни артисти от Европа, Мексико и България, като за пръв път ще бъдат представени и нови циркови дисциплини. Посетителите на Мини Арт Фест 12 – Царево ще се насладят на въздушна акробатика – Китайски пой и клоунада както и ще могат да вземат участие в специалните работилници по брейкденс, пой, жонглиране, акробатика и юнисайкъл. В програмата са предвидени и интензивни 5-дневни акробатични и циркови тренировки, в които ще могат да се включат всички, които имат желание да тестват уменията си и да придобият нови знания и умения в цирковото изкуство.

Разбира се, предвидена е и специална зоната за хапване и свежи напитки както и още много изненади и активности на територията на атрактивния X Challenge Park, град Царево!

Атрактивен акцент от програмата на Мини Арт Фест 12 – Царево са имената на международно признати артисти от Италия, Испания, Мексико и България, които ще представят на публиката няколко изключително зрелищни представления, както и ще организират специални уъркшопи, в които може да се включи всеки!

Сред най-атрактивните имена тази година е италианският майстор на акробатиката Mistal, който ще демонстрира уменията си със специфичния цирков инструмент Китайски пой (с височина 5 метра). Mistral е добре познат и с забавните си интеракции с публиката, така че всички посетители, които сами имат желание да се изявят, ще имат тази възможност.

Забавни моменти от пърформънсите на Mistral:

Феновете на танците също няма да останат разочаровани, тъй като специално за Мини Арт Фест 12 – Царево, директно от Мадрид пристига едно от най-утвърдените имена от съвременната улична танцова сцена в Испания – брейкденс дуото Umami. Umami ще демонстрират вещото си майсторство в популярния танцов стил, като ще бъдат и водещи на специално организиран уъркшоп по танци.

Видео с избрани моменти от уникалния по рода си танцов театър на Umami:

От далечно Мексико, в Царево пристигат и атрактивните Nandayapa Brothers. Те ще изнесат две представления – вечерно вариете и клоун представление. Братята Емилиано и Диего Нандаяпа са родени в семейството на едни от първите артисти в уличния театър в Мексико. Дуото всъщност се състои от трима, тъй като чаровната Сесилия Круз Лопез също е част от формата. Братя Nandayapa завършват цирковото училище NOUVEAU CLOWN INSTITUTE в Барселона. Ексцентрични и забавни Nandayapa Brothers използват както нетрадиционни пространства за своите представления, така и театри и циркове. До този момент те играят в повече от 25 страни и продължават своето пътешествие. Те са социално ангажирани и обръщат внимание на всички хора от съвременното общество, като се стараят да приобщават тези, които не се чувстват не включени в него. Те са спечелили различни награди от света на цирковата гилдия в Латинска Америка.

Видео – Nandayapa Brothers:

Всички, които имат желание да се запишат могат да го направят предварително e-mail: [email protected] и на тел. 0897555484, както и на място в рамите на фестивалните дни.

Билети за Мини Арт Фест 12 – Царево вече могат да се закупят тук.

За X Challenge Park

Разположен в центъра на гр. Царево X Challenge Park се утвърди като едно от най-забележителните места на Южното ни Черноморие. Инфраструктурата му е изградена върху площ от 15 дка с обособени зони за алтернативни спортове, фестивална зона, ресторант, бар, магазин, къмпинг и коуъркинг зона, следвайки принципа за минимална намеса в околната среда. Всяко лято в парка се организират спортни състезания, алтернативен маратон, музикални и изложбени събития, вечерни толк-събития, летни лагери, работилници и други, а в дните 16 – 21 август, атрактивното пространство ще стане домакин на най-мащабното събитие провеждано там до този момент – Мини Арт Фест 12 – Царево!

Мисия на Мини Арт Фест 12 – Царево

И това издание на любимия цирков фестивал на България ще продължи мисията за социална интеграция и по-широка достъпност, заложена в концепцията на Фондация Мини Арт от самото й създаване. За жителите на град Царево са планирани специални циркови работилници, както и специална отстъпка от цената на билета (50%). С билети на половин цена ще могат да влизат и представители на различните социални групи със специфични нужди – пенсионери, социално слаби и хора с различни физически увреждания, както и деца до 10 години, които могат да посетят събитието с придружител/ настойник.

Организатор на Мини Арт Фест 12 – Царево е Фондация Мини Арт в партньорство с  X Challenge skate park.  Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.

Мини Арт Фест 12 – Царево се осъществява с любезната подкрепа на JYSK.bg

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp