Тръпки и смях съпровождат края на света в оригиналния и впечатляващ роман „Джунглата на скакалците“

Author Andrew Smith

Поредното дръзко издателско предложение на „Deja Book” е впечатляващ роман за съзряването, из който вилнеят страховити богомолки, тийнейджърски страсти и препускащо действие.

Краят на света идва по възможно най-неочаквания начин… Пуберите Роби и Остин са хлапета с проблеми – хулиганите ги тормозят, хормоните им бушуват и пороците ги изкушават. Двамата обаче се изправят пред по-сериозно предизвикателство: инвазия от гигантски, разгонени и извънредно кръвожадни богомолки. Точно когато си мислиш, че да си тийнейджър е твърде непосилно бреме, се налага да спасяваш и себе си, и цялото човечество – оказва се обаче, че нещата могат да бъдат колкото опасни, толкова и забавни, a в сюжета да се намесят всякакви на пръв поглед несъпоставими неща: двуглави бебета, космически кораби, секс, батискафи, войни, чудовища, двигатели с вътрешно горене, любов, фасове, радост, противобомбени убежища, пица и какво ли още не.

Съдържанието на хитовата фантастика „Джунглата на скакалците“ звучи наистина откачено, но всяка странност вътре е описана, развита и включена от щатския писател Андрю Смит със завидно стилово майсторство и с шокираща оригиналност. Може би тъкмо затова самият Едгар Райт, един от най-талантливите и хапливи съвременни британски режисьори, се зае сериозно да медитира над опцията да заснеме екранизация (дали това ще се случи – само времето ще покаже). Романът получи толкова бляскави оценки от страна на критици и читатели, че дори само отзивът на „New York Times Book Review“ е солидна заявка за повишено внимание: „Тази книга напомня на „Кланица 5” на Кърт Вонегът по възможно най-добрия начин!“

 

Джунглата на скакалците“ е шантаво и провокативно допълнение към портфолиото на издателство „Deja Book“, в което вече се появиха няколко нашумели съвременни жанрови произведения, сред които „Границата“ на Робърт МакКамън, „Прилив“ на Даниел Суарес и „Кутия за птици“ на Джош Малерман.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.