Тръпки и смях съпровождат края на света в оригиналния и впечатляващ роман „Джунглата на скакалците“

Author Andrew Smith

Поредното дръзко издателско предложение на „Deja Book” е впечатляващ роман за съзряването, из който вилнеят страховити богомолки, тийнейджърски страсти и препускащо действие.

Краят на света идва по възможно най-неочаквания начин… Пуберите Роби и Остин са хлапета с проблеми – хулиганите ги тормозят, хормоните им бушуват и пороците ги изкушават. Двамата обаче се изправят пред по-сериозно предизвикателство: инвазия от гигантски, разгонени и извънредно кръвожадни богомолки. Точно когато си мислиш, че да си тийнейджър е твърде непосилно бреме, се налага да спасяваш и себе си, и цялото човечество – оказва се обаче, че нещата могат да бъдат колкото опасни, толкова и забавни, a в сюжета да се намесят всякакви на пръв поглед несъпоставими неща: двуглави бебета, космически кораби, секс, батискафи, войни, чудовища, двигатели с вътрешно горене, любов, фасове, радост, противобомбени убежища, пица и какво ли още не.

Съдържанието на хитовата фантастика „Джунглата на скакалците“ звучи наистина откачено, но всяка странност вътре е описана, развита и включена от щатския писател Андрю Смит със завидно стилово майсторство и с шокираща оригиналност. Може би тъкмо затова самият Едгар Райт, един от най-талантливите и хапливи съвременни британски режисьори, се зае сериозно да медитира над опцията да заснеме екранизация (дали това ще се случи – само времето ще покаже). Романът получи толкова бляскави оценки от страна на критици и читатели, че дори само отзивът на „New York Times Book Review“ е солидна заявка за повишено внимание: „Тази книга напомня на „Кланица 5” на Кърт Вонегът по възможно най-добрия начин!“

 

Джунглата на скакалците“ е шантаво и провокативно допълнение към портфолиото на издателство „Deja Book“, в което вече се появиха няколко нашумели съвременни жанрови произведения, сред които „Границата“ на Робърт МакКамън, „Прилив“ на Даниел Суарес и „Кутия за птици“ на Джош Малерман.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.