Кампанията „Аз игрА-Я със Сиела“ започва този уикенд

5/5

Тази събота и неделя стартира официално кампанията за насърчаване на четенето сред деца и подрастващи в България: Аз игрА-Я със Сиела. Организаторите са предвидили събития в София и Русе.

Тази събота (2 април) жителите и гостите на столицата имат възможността да послушат талантливата актриса Дария Симеонова (позната на широката публика от сериала „Откраднат живот“), която ще чете „Роня, дъщерята на разбойника“ от Астрид Линдгрен в книжарница Сиела“ в подлеза на Ректората. На събитието, което ще започне в 11:00 часа, някои от децата дори ще имат възможността да получат безплатни билети за едноименната постановка за деца в Театър София.

дария_симеонова

Четенето на Дария Симеонова е откриващо за кампанията Аз игрА-Я със Сиела, която има за цел да насърчава и популяризира четенето и книгите сред деца и подрастващи. Освен Дария Симеонова в инициативата, която ще трае през целия месец април, предстои да се включат още Саня Армутлиева, Дони и Нети, художникът Дамян Дамянов, Георги Тошев, Иван Лечев, Михаил Вешим и Иво Сиромахов.

В неделя (3 април) деца ще четат на деца в книжарницаСиела“ в Мол Русе. От 11:30 часа всички малки и големи русенци са официално поканени на представянето на книгата „Приключението АБеПис“ – интерактивна антология на произведения на деца от I до IV клас, посещавали ателиетата за творческо писане на Група за театър „Камила“.

АБеПис_корица

Ако се чудите какво да правите този уикенд – заведете детето в книжарницата, за да се убеди само, че четенето може да бъде и забавно!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp