Toy Letters за напъните, музиката и мечтите (+видео)

5/5

Кои сте вие и за какво се борите? Представете се на накратко.
Ние сме едни пичове от София (и един от Бургас и морето) и се борим срещу лошата карма и за световния мир.
В този си вид сме от 2-3 години, защото преди това бяхме в друг вид, а се събрахме, защото ни се свиреше нещо различно. Групата сме 6 човека – вокал Иван (а.к.а. Джонката, Иво Лудия) – лудо MC, което харесва блус, кросоувър и брадата си; на китарата е Рафи – IT машинка, който дъни само метъл в колата си и сам си сглоби мотор; Юрий на барабаните – old school скейтър, който не сваля раницата си, пълна с инструменти, поялници, бормашини и е нещо като нашия механик в движение; Слав – тромпет, барман, меломан, млад интелектуал и човекът с най-големите бузи в групата; Емо – саксофон – и той стана IT, но иначе е умен, свястно момче и невестите много му се лепят; Орлин – бас – чичкото в бандата, прави се на DJ, на бийтбоксър, на много умен – ще го познаете като най-потния на сцената.

Труден ли беше първият напън?
Не, получи се доста лесно всъщност. Това бяха песни, които бяха финализирани отдавна, просто трябваше да запишат.

А вторият?
Вторият беше много зор, особено песента „Скарабия“ – мислехме, че сме готови да я запишем, но не съвсем – темпото се променя, орязвахме я, презаписвахме я… ама стана накрая!

Toy Letters
Фотограф: Гергана Стоянова

Имате особено мнение за пропагандата и за подлата банда, която ни управлява – защо така?
Не е особено, по-скоро лошо ни е мнението. Драмата е, че народът е беден и лесно се изкушава да работи само за личното си оцеляване, вместо за общото благо и така тази „подла банда“ се е разраснала до „подло мнозинство“ и май няма изгледи да се оправи скоро… я питайте нещо по-забавно!

Какво можем да очакваме от вас през лятото?
През юни ще бъдем на Wrong Fest до София, където ще бъдат също Therapy?, Juno Reactor, Контрол и много други – беше ни голям мерак да участваме и това е голяма стъпка за нас. Другото потвърдено е Младежкия фестивал Етрополе, на който бяхме и миналата година с P.I.F., So Called Crew и много други. Очакваме да се случат и други събития, но още е рано да коментираме.

С кой български изпълнител бихте направили песен заедно… освен Лили Иванова, разбира се?
Трябва да го изговорим на вътрешноведомствено ниво първо и при достигане на консенсус, ще излезем с общо становище по темата.

Dubioza, Kultur Shock, S.A.R.S, Russkaja са само няколко от групите, които стремително се насочват в посока да направят микс между ска, рок, метъл, пънк, фолк и хип-хоп. Каква е причината все повече групи, а и вие самите, да използвате фолк елементи в песните си?
Фолк елементите в песните ни са ни малко, но явно не можем без тях. Балканската музика е интересна за големите пазари на Западна Европа, САЩ, а и си ни идва отвътре. Рокът, блусът, джазът са вече измислени и усъвършенствани от други, балканците показваме различното с мотивите си.

Ако трябва да определите вашата музика, тя ще бъде музика за ……..?
КОПОН!

Един по-сериозен въпрос – когато сте на сцената какво е най-вълнуващото нещо което искате да видите пред себе си?
Наскоро ни се случи – в Сърбия, в Крушевац, в подземието на малък бар пред около 30-40 човека, които не бяха и чували за нас. Това, което мислехме, че ще е страшен провал, се оказа един от най-силните ни концерти изобщо. Всяко следващо парче екзалтираше публиката все повече, аплодисментите бяха като от пълен стадион, всички крещяха, подскачаха и за разкош ни викнаха три пъти на бис. Час след края на концерта, като излязохме от бара, част от хората бяха още навън и ни аплодираха отново. Мислим, че видяхме пред нас това, което искахме – чувството е неописуемо!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp