Театърът в Стара Загора с премиера по Тенеси Уилямс, три номинации Златен кукерикон и номинация ИКАР

5/5

Добрите новини около Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора стават все повече, откакто начало е новият директор Светла Тодорова. На 13 и 15 март старозагорската публика може да гледа нещо ново и вълнуващо. „ФРЕНСКИЯТ КВАРТАЛ“ от Тенеси Уилямс е четвъртата премиера този сезон – след „Суматоха” от Йордан Радичков, „Иконите спят“ от Елица Йовчева и „М.М.Е. кой пръв запозна“ от Деян Дуковски.

Усилията на театъра не остават незабелязани. „Суматоха“ от Йордан Радичков получи номинация от Съюза на артистите в България в категория „Дебют“ за Красимир Ненков, в ролята на Шушляка. Представлението ще се бори и за наградата Златен кукерикон, която ежегодно се връчва от Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Категорията е за „Спектакъл“, а режисьорският принос е на Дамян Тенев.

Номинациите за Златен кукерикон са още две: за „Млада надежда“ на Илина Илиева и ролята ѝ на Пък в спектакъла “Сън в лятна нощ” по Уилям Шекспир. И номинация за режисурата на Елена Панайотова за същото представление.

Във фокуса на най-новото премиерно заглавие „Френският квартал“ са симпатичните, но избутани в периферията на обществото и страдащи от своите натрапчиви самозаблуди обитатели на мотел „Фламинго“.

Писателят, в чиито образ се превъплащава Красимир Ненков, попада в този конгломерат на неспокойни души след бягство от дома си в търсене на истинската си природа и призвание. Той открива объркаността на света извън уюта на дома и се среща за пръв път със Сексуалния нагон, Самотата, Смъртта и Състраданието по пътя към Съзряването.

„Спектакълът „Френският квартал“ е нашия споделен с Тенеси Уилямс вик за повече човечност и състрадание в един жесток и все по – прагматичен в мерките си свят.“ – споделя режисьорът Денислав Янев.

В творческият екип се включват: Илияна Кънчева (сценограф), Неделя Ганчева (хореограф), Николай Владимиров (композитор). Участват: Красимир Ненков, Галя Александрова, Георги Георгиев, Цветомир Черкезов, Мария Енева, Диана Найденова, Елена Азалова, Тони Тончева, Георги Ножделов, Илчо Димитров, Сезер Сами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp