Танцовият спектакъл “Пепелище” с премиера в театър НАТФИЗ

фотограф: Теодора Тодорова

На 13 и 14 октомври от 19:00 часа можете да гледате новия танцов спектакъл на Театър НАТФИЗ “Пепелище” на д-р Александър Манджуков със студенти от специалност „Театър на движението – Танцов театър“ в класа на доц. Ясен Вълчанов.

фотограф: Теодора Тодорова

Двама братя търсещи път към собственото си щастие се изправят пред различни предизвикателства, свързани с моралната им идентичност. Единият има всичко за сметка на другия. По пътя към израстването им, „галеникът“ на съдбата открива любовта, въпреки неспособността си да обича, като получава своя „щастлив край“. А другият, след безнадеждно преследване на мечти и химери за идеалната любов остава в плен на самотата… Вероятно всеки получава, каквото заслужава, а може би съдбата е…

фотограф: Теодора Тодорова

Спектакълът „Пепелище“ инспириран от съвременната приказка „Пепеляшко“ от Пиерет Фльосио е диалог между послания от приказката и ежедневната динамика в емоционалния живот на човека, с коментар за фантазното в любовта. Провокирани от емоционалния свят на персонажите, студенти и творчески екип се впускат в себеизследване на съкровени човешки търсения за утопията – щастие. Темите движещи спектакъла са свързани с антагонизма в моралните устои на различните хора, със сполуките и пораженията им. Танцовият прочит на съвременната приказка откроява хвърчащи „въглени“ от семейното „огнище“, а абстрактните изразни средства на танца препращат асоциации, като белег от тлеещ копнеж…“, коментира д-р Александър Манджуков.

фотограф: Теодора Тодорова

Повече за представлението, което се играе на голяма сцена на театър НАТФИЗ, вижте тук.