Sugar Secret – сладки бижута без калории

5/5

Занимавате се с ръчна изработка на бижута, при това не какви да е, а бижута, които изглеждат като истински сладкиши. Сериозно, когато отворих страницата на Sugar Secret, огладнях след 5 секунди разглеждане на снимките. Коя страст дойде при вас първа – към сладкото или към бижутата?

Здравейте и от нас Sugar Secret, като зад бранда стоят имената на две представителки от женският пол- Десислава и Антония. И ние се радваме за любезната покана. Бижутата ни не случайно са като истински сладкиши, първо дойде любовта към сладкишите и след това ни хрумна идеята, че можем да създадем бижута с идентичен вид.

Как ви дойде идеята да ги съчетаете? Как започнахте? Как се събрахте? Разкажете историята на Sugar Secret.

Основното ни занимание е много далечно от това, което ни е на сърцето и с което искаме да се занимаваме. Накратко казано сме в сферата на техниката и се опитваме да си разгърнем потенциала доколкото е възможно в сферата на комуникациите. Работим в голям, световноизвестен бранд, коренно различен от изкуството, там се зароди и приятелството ни. Всичко започна на шега…  Както споменахме вече обичаме да си угаждаме със сладки изкушения и често прекаляваме с тях и  сме се шегували, че ще е много хубаво ако един ден някой създаде сладки изкушения, които да са без грам калории.  И тогава ни дойде идеята защо пък точно ние да не бъдем тези хора?  Запретнахме ръкави… Както и всяко начало и нашето не беше лесно,минахме през много перипети, но пък сме две и успяхме да се сработим, допълвахме се и се подкрепяхме тогава когато едната изгуби надежда за Успеха.

Sugar Secret
А как решихте да превърнете хобито си в бизнес?

Ежедневието ни е много натоварено и стресово,изработката на бижута ни помага да се отпуснем от цялото това напрежение. Първото сладко изкушение, което сътворихме беше миниатюра на любимата ни торта – „Червено кадифе“. Излязохме с приятелки и всички бяха впечатлени от бижутата ни. Като ни питаха откъде ги имаме, изобщо не повярваха, че ние сме ги сътворили. Естествено като в типична женска компания, всяка искаше и за себе си по едно уникално бижу. Решихме да ги зарадваме като им подарим нещо специално и точно тогава ни дойде и идеята- Защо да не правим такива сладки изкушения за по-голям кръг от хора? След този ден заваляха и поръчките, ето така започна всичко… хобито ни се превърна в бизнес 🙂

Кои „сладка“ се продават най-много – шоколадовите, плодовите или захарните; бисквитки, торти или близалки?

Статистиката която си водим, не може да ни даде само един продукт, който да е най-продаваем.Смело можем да заявим, че на пазара страшно се котира така известната бисквитка „ОРЕО“, различните разновидности на шоколадите „Milka“и   „Lindt“, понички и различните варианти на Мъфини. Сезоните много влияят върху продажбите, през слънчевите дни от годината клиентките ни се насочват към по-шарените и масивни бижута.
12265889_776271985832291_5796524645138803068_o
И с изработката на истински сладки ли сте толкова добри, колкото със сладките бижута? Кои са любимите ви десерти?

Тук е момента да се похвалим и с уменията си в кухнята (Досега май никой не успяхме да отровим… хаха). Иначе  често се събираме и си приготвяме любими сладкиши, като „шоколадови мъфини“, „тирамису“ и разбира се торта „червено кадифе“… най-голямо внимание отделяме на така любимата ни декорация.

От какъв материал правите аксесоарите и колко време ви отнема изработката на едно бижу?

Главно изработваме красотите си с  полимерна глина и студен порцелан,но от няколко месеца насам разработваме нова колекция бижута от епоксидна смола, която е типично в духа на „Sugar Secret“, сладка и шарена под името „Shine bright like a diamond“. Тя  перфектно допълва и разнообразява марката. Тази иновация ни донесе доста позитивни коментари и увеличи броя на  поръчките. За да стане едно бижу перфектно,отделяме по ден два за изработката му.
12642828_810255509100605_958537993917448572_n
Изпълнявате ли поръчки по модел на клиента или предпочитате да имате пълна творческа свобода и правите аксесоари само по свой дизайн?

Често имаме и индивидуални поръчки от клиенти, но предпочитаме да имаме творческа свобода и да реализираме собствените си идеи.  🙂

Фейсбук страницата на Sugar Secret е пълна с много снимки, изпратени от доволни клиентки. Какво е усещането да правиш живота на хората сладък? А какво подслажда вашия?

Много се радваме, когато клиентка ни изпрати своя снимка, с избраният от нея Sugar Secret аксесоар. Това е момента, в който ние получаваме признанието от което има нужда всеки творец, а именно всеки да намери нещо за себе си. Не случайно и бранд сентенцията ни гласи: „Покажи на света, колко сладко е да си различен“ и именно това целим и ние. Всеки да се разпознае в различните ни сладки творения и да изрази индивидуалността си по различен начин.
12508800_803239176468905_8710482548189224657_n
Къде могат да бъдат намерени бижутата ви?

В момента бижутата ни могат да бъдат видени само във Facebook  страницата ни „Sugar Secret“ и често посещаваме различни Арт пазари 🙂

И за финал, каква е тайната на Sugar Secret?

Като прохождаща марка смятаме да запазим по-голямата част от тайната ни за себе си… поне засега 🙂 Основната ни водеща сила в това начинание е да приканим дамите да са по-смели в избора си и да не се страхуват да експериментират с аксесоарите, които да ги отличават от всички останали.

11741164_724613220998168_6962445549461764466_o

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp