Стартират нови социални иновации за хората с увреждания в София

Стартират нови социални иновации за хората с увреждания в София. Това съобщи инж. Радослав Георгиев, управител на фирма Спестествено.бг ЕООД, на специална пресконференция, провела се на 16.12.2018 г. в централата на компанията в столицата. „Иновативният социален продукт sofiability.com вече е активен и може да се ползва от всички граждани и гости на столицата“, обясни още той.

По думите на инж. Георгиев социалната иновациите, които са разработени в партньорство с експерти на компанията Access Earth от Ирландия и Съединените американски щати, представляват две интерактивни карти на София. На едната карта са отбелязани над 1000 публични обекта – магазини, кафенета, ресторанти, хотели и други, като се извършена оценка дали те са достъпни или не за хора с увреждания. Другата карта пък съдържа уникална по рода си всеобхватна оценка на цялата тротоарна мрежа в град София (в рамките на Околовръстния път на столицата) като със съответните маркери е отбелязано дали тротоарите са достъпни за хората с увреждания.

Дейността е извършена съгласно Договор BG05M9OP001-4.001-0082, по проект „Транснационално партньорство за социални иновации“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., Процедура „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.