Среща с художника Хубен Черкелов

На 9 март (събота) от 16:00ч. в галерия „Оборище 5“ ще се състои среща с художника Хубен Черкелов и модератор Иван Кюранов

Една от новите софийски галерии, която отвори врати преди няколко месеца в бившата концертна зала на старото музикално училище на любимата ни ул. „Оборище“ 5, ни кани на лекция и дискусия с Хубен Черкелов, който пристигна в България специално за откриването на изложбата си The World $ Yours в галерия „Оборище 5“. Художникът живее и твори в Ню Йорк от 2000 г. Повече от двадесет години, за сюжетите на картините си, Хубен черпи вдъхновение от образите, които намира върху банкноти и монети от цял свят. През 2011 г. той представя България заедно с Павел Койчев и Гредди Асса на Венецианското биенале. Разговорът ще бъде модериран от Иван Кюранов – изкуствовед, художник и фотограф.

В деня на събитието, ще имате възможността да се запознаете с художника, който ще разкаже за себе си, за група XXL, за Венецианскто биенале и за съвременните си творби. След дискусията ще може да видите филма „Хубен рисува пари“ (64 мин.) в присъствието на режисьора Георги Тенев.

Вход: 10 лв.

За ученици/студенти/пенсионери: 7 лв.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.