Среща на културите в изложбата „BRIDGES“ на итало-аржентинската художничка Силвана Киоца (04.12.2021-08.01.2022)

5/5

На 4 декември от 18:00 часа Асоциация EGTANIA-EGA, European Gate to Arts, има удоволствието да представи изложбата „BRIDGES“ („Мостове“) на итало-аржентинската художничка Силвана Киоца в галерията на асоциацията на ул. „Цар Самуил“ 45б в София.

Темата е срещата на културите, видяна през чувствителния поглед на Силвана Киоца в местата-символи като мостове и църкви, които предизвикват времевия, културен и художествен континуум между народите. Избраните за изложбата творби се отнасят до символични места от диалога между Рим, София и Буенос Айрес. Изложбата предлага живописни, фигуративни и абстрактни произведения, скулптури и дизайн.

Силвана Киоца е родена в Буенос Айрес в италианско семейство, живее и работи в Италия от 27 години. От 1990 г. досега има над 30 самостоятелни изложби в Италия, Аржентина, Корея, Япония, Германия, Испания и Франция. Нейни изложби са провеждани в Италианските културни институти в Барселона, Марсилия, Буенос Айрес, Сеул и Кьолн. Нейни картини се намират в музеи, посолства и частни колекции по целия свят, включително колекцията на италианското посолство в Токио.

Събитието се провежда под патронажа на Посолството на Република Аржентина в България и под патронажа на Италианския културен институт в София. На откриването ще присъстват представители на Посолството на Република Аржентина, директорът на Италианския културен институт г-жа Верена Витур, аржентински, италиански и български художници. Откриването ще бъде придружено от изпълнение на аржентински музиканти. Изложбата ще продължи до 8 януари 2022 г.

Международната културна асоциация EGTANIA – EGA е създадена през 2020 г. в София от италиански научен комитет с президент Паоло Паломба, културен мениджър, арт фотограф и социолог, вицепрезидент на Фондация Майтрея, Рим. Целта й е да насърчава културния обмен в областта на изкуствата и други дисциплини, социални, религиозни и научни. В своята галерия (витрина) EGA представя в миниатюра художествените събития от европейско и световно значение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp