Специална програма от Театър София по повод Нощта на театрите на 16 ноември

По повод Нощта на театрите на 16 ноември 2019 Театър „София“ е подготвил специална програма:

– На 15 ноември от 18 ч. ще бъде откриването на изложба на сценични плакати от Радослава Боор – ПЛАКАТЪТ: РАДОСТ&СЛАВА. Гостите на събитието ще имат възможност да се запознаят с авторката – Радослава Боор. Ще видят 30 плаката, избрани от създаденото от Радослава Боор през послединте 13 години. Изложбата обхваща плакати за различни български театри и Софийска опера и балет. Колекцията е впечатляваща и показателна в много отношения. Изложбата носи типичната за плаката комплекност, съчетана с деликатния и изискан индивидуален стил на авторката.

Всяко дете от публиката на „Питър Пан“ на 16.11. ще получи подарък – книжка „Ще ти разкажа приказка“, съставена от приказките от победителите в Национален детски конкурс за авторска приказка 2019.

Част от зрителите на „Палачи“ на 16.11. ще имат възможност след края на представлението да се качат на сцената и да видят отблизо как точно се случва обесването на Хенеси. Освен че ще научат любопитни неща за сценичната механизация и какво има под сцената – те ще могат да застанат на мястото на палача Хари Уейд (Деян Донков) и поне за малко да се почувстват като него. 20-те зрители, които ще получат тази възможност, ще бъдат избрани на случаен принцип. На влизане в залата всеки, който има желание да участва, ще си изтегли номерче. Веднага след края на представлението ще бъдат изтеглени 20-те късметлии и те ще бъдат поканени да се качат на сцената, за да преживеят нещо, което никога няма да забравят.

– От 15 ч. на 16.11. във фоайето на Театър „София“ ще се проведе състезание „Кой знае най-много за театъра?“. Знания ще премерят отбори, съставени от актьори и режисьори. В три кръга (световен театър, български театър и Театър „София“) отборите ще отговарят на въпроси, свързани със забележителни автори, режисьори, актьори и спектакли, които са оставили трайна следа в история на световния и българския театър. Освен забавно, събитието ще бъде и много образователно. Публиката също ще има възможност да отговаря на въпроси и да си спечели награди (като например книгата, посветена на 50-годишнината на Театър „София“, билети за театър, книги и други приятни изненади). За състезаващите се актьори и режисьори също са предвидени награди и поощрения, които ще останат изненада до последно както за тях, така и за гостите на събитието.

На 24 ноември в афиша на Театър „София“ се завръща постановката „Покана за вечеря“ от Оля Стоянова, режисьор Тея Сугарева. Съставът е обновен и включва актьорите Ивайло Герасков, Дария Симеонова, Владимир Матеев, Пламен Манасиев, Мартин Димитров.

На 30 ноември ще бъде отбелязано 50-тото представление „Пипи“ по Астрид Линдгрен, адаптация и режисура Кристиана Бояджиева. След края на представлението екипът и публиката ще се почерпят заедно с торта по повод празника.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO