Шуменско и ONE DESIGN WEEK канят дизайнерите да се включат в конкурс с големи награди

Дизайн конкурс за юбилеен плакат: 50 години от създаването на „Бомбичката“

Шуменско Хората Сбира, в партньорство с международния фестивал за съвременен дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK, кани всички визуални артисти да се вдъхновят от епохата на 60-те и 70-те години и да се включат в създаването на юбилейна серия плакати по случай 50-годишния юбилей на „Бомбичката“.

Бирата се завръща в своя оригинален вид – с емблематичната бутилка и оригиналния вкус на Шуменско Специално. Специална селекция от 12-те най-добри творби, участващи в конкурса, ще бъдат включени в едноименна изложба в рамките на фестивала ONE DESIGN WEEK, (10-19 юни, Пловдив).
Организаторите търсят 12 плаката, които са: оригинални и авторски, вписващи се в естетиката на 60-те и 70-те години в България и посветени на юбилея на „Бомбичката“. Творбите могат да съчетават графично изображение и текст или да включват само едно от двете. Търсят се както специфични шрифтове, ярки цветове и интересни символи, така и съвременен прочит и индивидуален артистичен почерк. Плакатите могат да бъдат създадени дигитално чрез графичен дизайн или аналогово чрез традиционни техники и калиграфия.
Всички постъпили предложения в рамките на конкурса ще бъдат оценени от представители на Шуменско Хората Сбира, ONE DESIGN WEEK и креативна агенция Noble Graphics на 6 юни.

За победителите са подготвени редица награди и изненади: първо място – парична награда в размер на 1000 лева; второ място – парична награда в размер на 700 лева; трето място – парична награда в размер на 400 лева; от четвърто до дванадесето място – парична награда в размер на 100 лева, както и последващо участие в юбилеен календар, който ще обиколи цялата страна. Победителите ще получат и възможност да посетят най-голямото събитие в рамките на професионалния форум на ONE DESIGN WEEK 2016 Forum, който ще се проведе на 18 юни 2016 г. В Дом на културата „Борис Христов“, гр. Пловдив.

Всеки автор може да изпрати до 3 предложения на адрес: [email protected] до 23:59 ч. на 5 юни 2016 г. За участие се допускат и авторски колективи с един или повече члена. С участието си в конкурса, всички кандидати се съгласяват с правилата на конкурса и с това – творбите им да бъдат ползвани за целите на конкурса и да бъдат включени в изложба и календар.
Допълнителна информация:
www.onedesignweek.com
www.facebook.com/onedesignweek

За фестивала

ONE DESIGN WEEK е международен фестивал за съвременен дизайн и визуална култура, който се организира с подкрепата на Община Пловдив, Фондация Америка за България и в подкрепа на Plovdiv 2019 – Европейска столица на Културата. Програмата на фестивала включва професионален форум с участието на изтъкнати имена от цял свят и ред събития със свободен достъп за широката публика – изложби, работилници, дискусии, представяния, лекции, детска програма, филми, книги, партита.
Темата на осмото издание на фестивала е „– Мога ли да помогна?“ и чрез нея ONE DESIGN WEEK 2016 ще разтвори рамките на съвременния дизайн и ще накара публиката да го съзира навсякъде около себе си. Дизайнът не е нещо елитарно, а „инструмент, който дава форма на всеки аспект от живота ни“. Същевременно фестивалът ще постави акцент върху процеса по създаване на дизайн във всеки смисъл на думата – от информационен до продуктов дизайн.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.