„Седем градски гряха” oт Благой Д. Иванов и Петър Станимиров – изкушение без аналог

Едно от най-дръзките творения на българската попкултура е оригиналнен и стряскащ прочит на мястото на греха в съвременната градска култура.

След ексклузивната и успешна премиера на Aniventure Comic Con 2019 – най-голямото събитие за западна и азиатска попкултура в България с над 30 000 посетители –– на пазара вече може да откриете провокативното издание „Седем градски гряха“ от писателя и кинокритик Благой Д. Иванов и художника ветеранПетър Станимиров.

Благой Д. Иванов

Двамата обединяват усилия, за да създадат един особен вид книжен звяр, без аналог на български език и пряк резултат от над двугодишен съвместен труд.

„Седем градски гряха“ съдържа седем независими комикс истории, които открехват вратите на Aда, скрит в човешките души; седем прокълнати приключения в мрака, готови да ви потопят в един черно-бял и ужасяващо красив свят, който ще ви докаже, че няма по-добро място за виреене на греха от… града.

Похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист и горделивост – това са истинските изкушения, които хилядолетия наред въвеждат човешкия род в екстаз и агония… а след тях идва заблудата, че те ще бъдат последвани от изкупление или поне от прошка.

Но дали това е така?

Петър Станимиров

По повод появата на изданието изд. „Сиела” ви кани да отпразнуваме макабреното очарование на грехопадението. Очакваме ви от 19:00 ч. на 19 септември 2019 г. на единственото логично място – столичния клуб City Stage (пл. „България” 1). Двамата автори ще признаят какви демони са ръководели създаването на проекта, а забавният и безкомпромисен журналист и радио водещ Драгомир Симеонов ще се превърне в тяхната Инквизиция.

Пригответе се да останете само по греховете си!

Входът е свободен, но е препоръчителен родителски контрол.

Линк към FB събитието може да откриете тук: https://www.facebook.com/events/466902133902331/

Благой Д. Иванов вече има зад гърба си две книги – публицистичната „Добрите, лошите и грозните” и жанровия сборник „Трансформации”.

Петър Станимиров е добре познат още от 80-те и 90-те години на миналия век с популярното списание „Дъга“ и с художественото оформление на кориците на Стивън Кинг и Дийн Кунц у нас.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO