Съвместна изложба на Валентин Ангелов и Петко Арнаудов в галерия „Ракурси“

5/5

Дни преди Коледа двамата талантливи художници показват творбите си, създадени през последните месеци.

За пореден път тандемът Валентин Ангелов и Петко Арнаудов гостува в галерия „Ракурси“! Съвместната им изложба живопис и скулптура ще бъде представена в столичната галерия на 13 декември, където може да бъде разгледана до последния работен ден на тази година – 30 декември.

автор: Петко Арнаудов

С лекота и настроение Ангелов и Арнаудов ни превеждат през техния фантастичен свят, наситен със символика и мечти – сякаш забравяме за проблемите и тегобите на деня. Празниците идват, затова от галерията ни канят: „Нека си починем, нека помечтаем!  Да се пречистим, или както казват авторите: „Да преживеем катарзис. Тих, предколеден.“ Колкото и абсурдно да е!“

автор: Валентин Ангелов

Валентин Ангелов (1961) е родом от София. Завършва Художествена гимназия (1979) и Национална художествена академия, специалност  „Графика“ (1985). Има над четиридесет самостоятелни изложби в София, Варна, Кьолн, Будапеща, Москва, Виена, Прага, Истанбул, Миконос, Люксембург. Носител е на награда от Биеналето на рисунката в Ел Ферол, Испания.

Работи в областта на живописта, графиката, илюстрацията, комикса, карикатурата, рекламата. Един от художниците на сп. „Дъга“.

Негови платна са собственост на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, Домът на хумора и сатирата в Габрово, на частни колекции в България и в чужбина.

автор: Валентин Ангелов


Петко Арнаудов (1958) е роден в София. Завършва Национална художествена академия, специалност „Скулптура“ (1985) при проф. Величко Минеков и проф. Георги Чапкънов – Чапа. Има над 20 самостоятелни изложби в София, Бургас, Париж, Барселона и др. Участия в симпозиуми в Грузия и Созопол. През последните години се изявява в областта на дизайна и пространственото оформление.

автор: Петко Арнаудов
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp