Рекордна сума събраха на Благотворителен турнир по футбол за дами любителки в София

5/5

Петото издание на Благотворителния футболен турнир за дами любителки, организиран от фен клуба на Арсенал в България с неоценимата помощ на Веспа Клуб 2% Brothers България, АМФЛ и спортен комплекс Грийнспорт, донесе много емоции на всички участнички и събра рекордната сума от 13 190 лв., които отиват в подкрепа на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Участие взеха дамските формации на организаторите ASCB Ladies, ФК „Атлетико“, „EnJoy“, „Лъвиците на Лео“, „Национал НСА“, „PwC“, „Скрити Лимонки“ и „Торнадо лейдис“. Част от отборите бяха подкрепени и от доброволки, които също бяха дошли да се забавляват и да помогнат.

Национал НСА

„Изключително сме щастливи, че интересът към турнира става все по-голям“, коментира Станислав Иванов, член на УС и мениджър „Събития“ на фен клуба. „За първи път събираме 8 отбора, като два от тях – „Национал НСА“ и ФК „Атлетико“ – сами ни потърсиха и пожелаха да се включат и да подкрепят каузата на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. С нас се свързаха и фирми, които не сформираха отбори, но се включиха с директни дарения. Благодарение на щедрите сърца на приятелите ни от SiLVER COURT, „Рейнарс Алуминиум“, фондация „Продължи доброто“  и „Eddy’s bakery“, сумата, която сдружението ще използва за летни лагери на малките сървайвъри, надмина и най-смелите ни очаквния. Благодарим и на дамите от „Скрити лимонки“, които освен че завършиха трети в турнира, успяха да съберат на място допълнителни 616 лв. чрез своята кампания „Книги за усмивки“, която провеждат ежемесечно онлайн.“

Лъвиците на Лео

Турнирът може да се похвали и с това, че се организира с почти нулеви разходи. Домакините от Грийнспорт предоставят игрищата си безвъзмездно, съдиите, лекарите и водещият също даряват труда си за каузата. От плодивската фирма  „Еаt & Go“ осигуриха вкусна енергийна подкрепа за участничките под формата на сандвичи и разнообразие от сладки, от „Eddy’s bakery“ предоставиха минерална вода, а от фармацевтичната компания „Стада България“ осигуриха награди за победителките в турнирите по футболни умения и дариха на сдружението витамини и хранителни добавки. Другите новости в състезанието тази година бяха онлайн излъчването на футболните срещи в страницата на АМФЛ и наличието на професионален видеооператор, осигурен от Димиев Студио, който запечата най-интересните моменти от турнира.

ASCB Ladies

„Летните лагери са изключително важни за излекуваните деца, тъй като там е мястото, където те срещат сродни души, извървели пътя от поставянето на диагназота, тежкото лечение, физическите и психически травми и социалната изолация до оздравяването и бавното завръщане към нормалния детски живот. Летните лагери са мястото, където заедно с малките сървайвъри празнуваме живота и от тяхно име благодарим на всички участници и дарители. Чакаме с нетърперние всяко издание на турнира и се радваме, че интересът е толкова голям, което личи от многобройната публика и от факта, че тази година той се състои за втори път. Отново си тръгваме от игрищата с прекрасно чувство и силна емоция, които ни държат по няколко месеца“, коментира Симона Караиванова от сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“.

Очакванията за следващото издание на турнира, който ще се проведе в средата на месец май 2022 г., са големи, а организаторите ще направят всичко по силите си да ги оправдаят.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp