„Развратникът” от Ерик-Еманюел Шмит с премиера в Театър София тази вечер!

Новата постановка в Театър София – „Развратникът”, чиято премиера е тази вечер от 19:00 часа, е по текст на популярния френско-белгийски писател и драматург Ерик-Еманюл Шмит и с участието на Ириней Константинов (в ролята на Дени Дидро), Лилия Маравиля (в ролята на очарователната измамница, която се представя за художничка – г-жа Тербуш), Петя Силянова (съпругата на Дидро), Симона Халачева (дъщерята на Дидро – Анжелик), София Маринкова (дъщерята Д’Олбак), Стефан Кондров (баронет).

Режисьорът Стоян Радев коментира постановката така: „Как могат да се дават вечни обещания в един преходен свят – възкликва философът Дидро, който е главният герой в пиесата на Ерик-Еманюел Шмит. Ако продължим в този дух, можем да попитаме какво въобще си струва да се прави, при положение че всичко е така нетрайно. Столетия наред човек се опитва да намери стабилна, непроменлива основа, върху която да гради живота си, постоянен център, в чиято орбита да установи неговия смисъл. Това усилие обаче често прераства в обикновен фанатизъм и нищо повече. Но спасение ли е фанатизмът? И ако не е, какво друго ни остава? Да се отдадем на униние и мъка? Не.

Можем да бъдем парадоксално смели и да прегърнем превратната съдба, да не осъждаме промените, да иронизираме успехите, да не се потискаме от провалите и да вярваме в истината на смеха и целувките. Спектакълът, който имах удоволствието да режисирам, ни окуражава в тази посока.”

Преводът на текста е на Снежина Русинова-Здравкова, сценограф е Никола Тороманов, а за костюмите отговаря Елис Вели. Композитор е Виктор Стоянов. Фотограф е Павел Червенков.

Премиерата е тази вечер от 19:00 часа, с следващите представления са на 23 януари, 7 и 21 февруари.

 

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.