Размисли за Деня на благодарността

5/5

Преди няколкого години една приятелка канадка ме покани да празнувам у тях Деня на благодарността, който в Канада се отбелязва няколко седмици по-рано от този в Америка. Тогава за пръв път се понитересувах малко повече за тази традиция, за която толкова сме слушали в американските сериали и филми и съответно се замислих, че през последните години у нас се наблюдава все по-засилваща се тенденция да се отбелязват други характерно свързвани със Западната култура празници, като Св. Валентин и Хелоуин, но не и за Деня на благодрноста. Запитах се защо един ден, в който цялото семейство се събира и прекарва времето си заедно, не е така популярен в България. Затова, без да навлизам в подробности отностно произхода на Деня на благодарността и държавите, в които се празнува, реших да Ви споделя няколко от моите идеи за прекарване на повече време с моето семейство и приятелите, тъй като вярвам, че Денят на благодарността трябва да се отбелязва при всеки възможен повод, независимо от кой край на света произхожда.

Нещо за душата

Просто наравете някой сладкиш или кекс, който да споделите с приятели на следобедно кафе или чай, а защо не и за десерт след хубава вечеря със семейството.

Нещо за тялото

Тялото не се нуждае само и единствено от храна, а също и от чист въздух, слънце, движение. Затова, ако времето позволява, една разходка с близките Ви до някоя близка дестинация би била страхотна идея да отбележите благодарността си от това, че сте заедно, без значение кой ден от годината е.

Нещо за ума

Дали ще играете на някоя игра в семеен или приятелски кръг заедно, или ще редите пъзел – важното е да тренирате ума си и да сте заедно. Можете дори да извадите старите албуми със снимки и да си припомните култови моменти от съвместното виминало – упражнение, което със сигурност ще е забавно за цялата група. А ако просто оставите настрана мобилни теустройства и техниката и се отдадете на спокоен разговор, отново ще си изкарате страхотно и ще дадете почивка на ума си – вашият и този на любимите ви хора. Бъдете 100% в този момент.

Какъвто и да е вашият начин, няма нужда да чакате специален ден, за да сте заедно с най-близките си същества и да сте благодарни за това само на конкретна дата. Важното е да отделяте време на хората около нас, да ги питате как са не просто механично, а наистина и да спрете да тичате забързани, без да успявате да се насладите на повече прекарано време с хората, които си заслужават за вас!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp