„Различните деца на България“ ни кани на благотворителен базар „Да играем ЗАЕДНО“ тази събота пред НДК

Проектът „Различните деца на България“ организира специален предколеден благотворителен базар „Да играем ЗАЕДНО“ тази събота, 5 декември, между 10:00 и 16:00 часа пред НДК. Всички средства, събрани по време на събитието, ще бъдат изразходени за закупуването на комбинирана въртележка, която е пригодена за игра на деца в инвалидни колички.

Благотоврителното изложение е част от кампанията на „Различните деца на България“ със заглавие „Да играем ЗАЕДНО“, която стартира през 2019 г. и има за цел да осигури достъпна среда на деца с увреждания, които да се включват безпроблемно в игрите с останалите деца на площадката. До момента благотворителната инициатива е осигурила 11 специализирани люлки в София и страната. Комбинираната въртележка, за която ще се набират средства по време на благотворителния базар, е втората по рода си у нас и ще бъде монтирана в парк „Възраждане“ в София, като вече са подадени всички необходими заявления и документи към тях.

Организаторите от проект „Различните деца на България“ и техните приятели от арт инициативата „Продължаваме“ канят тази събота всяко дете, което желае да помогне, да остави своя рисунка в подкрепа на своите различни връстници на благотворителния базар пред НДК. Всички малки творци, без огранизчение във възрастта, са свободни сами да изберат темата и формата на своята рисунка, като единственото изискване към тях е да оставят на рисунките си име, фамилия и навършени години. За целта на събитието ще има поставена кутия с логото „Продължаваме“, в която всеки може да остави своето произведение. За подробности къде могат да се пращат рисунките пишете на имейл [email protected]

Заповядайте пред НДК тази събота, за да помогнем с малки усилия на голямата кауза на „Различните деца на България“, и за да могат всички деца да играят ЗАЕДНО!

Дарения се приемат и по банкова сметка:

Райфайзенбанк България
IBAN: BG29RZBB91551011000771
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: ВИПС ФОР КИДС СДРУЖЕНИЕ
Основание за плащане: Дарение за каузата Да играем заедно