Pumpkin day и книга – или как да празнуваме Хелоуин и Деня на будителите едновременно!

Чудите се какво може да е общото между книгите и тиквите?

В днешно време, когато международни и български празници се празнуват едновременно, Хелоуин и Денят на народните будители предизвикват множество дискусии кой е по-важният празник, защо трябва да отбелязваме само единия от двата и т.н.

От години Хелоуин (31 октомври) придобива все повече популярност в България и макар да проследяваме корените му до англоговорящите страни – Великобритания, Ирландия, САЩ и Канада, все повече хора отбелязват празника и у нас. По традиция Хелоуин, който се свързва с празненства, маски и страховити костюми, така забавното за по-малките предизвикателство „номер или лакомство” и с тиквени фенери, се отбелязва от католиците в навечерието на деня на Вси светии.

Именно на деня на всички светии в България пък отбелязваме Деня на народните будители (1 ноември), на който почитаме делото на българските просветители, книжовници и будители на възрожденския дух.

А тъй като всеки един от тези празници заслужава да му обърнем внимание, предлагам лично изпитан, забавен и интересен начин да ги съчетаем и да отбележим двата празника едновременно: Тиквен ден (Pumpkin Day) и благотворително даряване на книги с колеги или с приятели!

снимка: Лили Дунева

Правилата са прости: всеки приготвя нещо с тиква – тиквен кекс, мъфини, тиквеник, печена тиква, или дори тиква за украса – и подбира книга, която вече е прочел или просто желае да дари.

След като се позабавлявате и похапнете тиквени вкусотии, събирате всички книги на едно място и ги изпращате по пощата или носите собственоръчно до мястото, на което желаете да направите дарението. Така ще едновременно ще освободите място за нова книга в библиотеката си и ще помогнете на деца, лишени от родителски грижи, посетители в читалища в малки населени места или възрастни хора в старчески домове да изпитат магията на четенето на нова, завладяваща книга.

Ако изпитвате затруднения при избора на бенефициент от помощ може да ви е една страхотна организация на име Подари Време, която посещава домове, за деца лишени от родителски грижи в цялата страна. Чрез техния сайт можете много лесно да намерите нов дом за прочетените си книги, които ще зарадват мнозина.

По това време на годината аз и колегите ми вече втора поредна есен си правим тиквено угощение в офиса и даряваме книги, като едновременно отбелязваме Хелоуин и Деня на народните будители.

Пробвайте и вие, може да ви хареса 🙂

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.