„Произход на видовете” от Сабина Радева – наука за деца от 5 до 104 години!

InDesign PDF Preset: Penguin_PDF_Translation_Black

Илюстрованата адаптация на еволюционната теория на Чарлз Дарвин предизвика сензация в англоезичния свят.

Може ли сложна тема да бъде разказана просто? А „Произход на видовете“ на Чарлз Дарвин да бъде историята за лека нощ на 5-годишно дете?

InDesign PDF Preset: Penguin_PDF_Translation_Black

Едноименното илюстровано издание за деца на българката Сабина Радева „Произход на видовете” –доказва, че науката може да бъде забавна и разбираема.

Книгата се появява първо във Великобритания и бързо се превръща в сензация в Обединеното кралство – изданието попада в селекцията „Книга на годината” на една от най-големите британски книжарски вериги „Уотърстоунс”.

InDesign PDF Preset: Penguin_PDF_Translation_Black

До момента „Произход на видовете” е преведена на 31 езика, а критиците определят  изданието като „врата към чудесата на науката“.

InDesign PDF Preset: Penguin_PDF_Translation_Black

От невероятното разнообразие на живота до борбата за оцеляване, от най-малките бактерии до великото дърво на живота, в тази красива адаптация на прочутия труд на британския естeствоизпитател Чарлз Дарвин на достъпен език, подходящ както за деца над 5-годишна възраст, така и за техните родители, оживява революционната теория, променила света завинаги – теорията на еволюцията!

InDesign PDF Preset: Penguin_PDF_Translation_Black

Сабина Радева е родена в Русе, България. Завършва магистратура по молекулярна биология от престижния институт „Макс Планк“ в Германия през 2008 г. По-късно защитава магистърска диплома по илюстрация, след което се мести в Лондон, където и до днес  работи като графичен дизайнер и илюстратор.

Сабина Радева

„Много важен проект, реализиран по най-красивия начин. Задълбоченият текст на Сабина Радева и великолепните ѝ картинки заедно разказват историята за произхода на видовете и за самата еволюция с яснота, хумор и голямо очарование“.

Ема Дарвин

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO