Програма на Институт Сервантес-София до края на октомври

Имаме удоволствието да ви представим още две мероприятия, които ще се проведат в рамките на месец октомври под шапката на Институт Сервантес.

От 26 октомври стартира онлайн събитието посветено на съвременните танци.  Заедно с “Fiver”, международна платформа за подкрепа, представяне и създаване на аудиовизуален танц, Институт Сервантес предлага една програма, съчетаваща танца и киното, чрез селекция от произведения на испански творци, в които движението е крайъгълният камък. Фестивалната програма е един изключителен подарък за тази 2020 година, която включва късометражни видеа създадени от домовете на известни танцьори и хореографи, в които те свързват тяло, музика и екран като начин да се справят с изолацията. Видеата могат да бъдат гледани на канала Вимео на Институт Сервантес до 31 октомври.

На 30 октомври всички любители на поезията ще имат възможността да чуят стиховете на Мануел Вилас,  прочетени в оригинал от самия него. Вилас е известен испански поет и писател, чиито стихове вече са преведени на български език. Българският превод на избраните творби ще бъде представен от писателката и преводачка Боряна Дукова. Събитието ще се проведе в АККК Сердика, Конферентна зала, подкупулно пространство на Ларгото от 18:30 ч.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки за дистанция и дезинфекция.

Повече информация за провеждането на събитията може да намерите на сайта и Фейсбук страницата на Институт Сервантес.