Принтове и мотиви – няма проблем

5/5

Няма нещо, което малко шопинг да не може да оправи – който го е казал е бил доста прав… НО докато не стигнем момента в който виждаме, че сме си купили сто парцала, които не могат въобще да ни влязат в употреба или погледнем празната си банкова сметка. 🙂

За да избегнем тази ситуация, е хубаво да знаем как да пазаруваме правилно, дори когато няма намаления по магазините. Сега ще поясня и какво точно имам предвид. Вероятно вече сте прочели предната ни статия (ако не сте, можете да я погледнете ТУК) и сте наясно на какви видове се делят дрехите. В тази статия ще се концентрираме главно върху основните дрехи, тъй като 85% се използват при стилизирането на дрехи.

Много често когато влезем в някой магазин, принтовете и шарките са първите неща, които хващат окото ни. Например аз много харесвам някои версии на леопардовия принт, но преди все странях от него, тъй като повечето хора го свързват с поп фолк културата. И тъй като съм от хората, които обичат да имат всичко, което искат да облекат, започнах да търся вариант как да го нося без да изглежда кичозно.

drehi2-1Да си представим, че съм си купила една леопардова риза. Това, което гледаме в началото преди да започнем да мислим цялостната визия, е стилът. Стилът, или както обичам аз да казвам – „духът”, е много важен във визията. Той е определящ за това как искаме да изглеждаме – дали сме елегантни, спортни, романтични и т.н. Та…  да продължим да си представяме, че тази риза е по–елегантна, може би леко широка.

Виждаме на снимката, че ризата е изключително шарена и ако сложим още нещо шарено, е силно вероятно да приличаме на клоун. За да намалим кичозността на принта, трябва да балансираме с нещо изчистено във вида ни и определено не трябва да е само чантата. Всеки път, когато избираме шарена дреха, имаме три варианта, с които можем да балансираме. Това са черен обикновен панталон, деним и каквато и да е долна част, стига отново да е изчистена, в подходящи цветове, които биха си отивали с принта. Нека разгледаме по отделно всеки вариант.

  1. Черен панталон  – той може да балансира всеки животински принт, освен това вталява долната част на тялото. В случая подчертава черното в леопардовата шарка. В зависимост от визията, която целите, винаги може да изглеждате различно. Ако е накъсан, ще изглеждате по-хипарски. Ако е офис панталон, ще изглеждате като човек, който е решил леко да разчупи стандартния офис вид. Черен кожен панталон би се съчетал идеално за вечер. Или за през деня, ако целите да изглеждате по–бунтарски, независима или както аз го наричам по-хард.
  2. drehi2-2Деним – Това е платът, който винаги балансира абсолютно всичко. Единствено тук трябва да се внимава за самия цвят на денима. За да постигнем правилния цвят е хубаво да положим двете дрехи една до друга и да усетим с кой цвят стои по–добре. Тъй като има шарки, на които светлият цвят отива и обратно. В случая аз бих заложила на среден цвят деним, за да може шарките да изпъкнат. Това, което трябва да запомним е, че с денимът по-рядко се случва да постигнем елегантен вид. Аз лично го използвам в ежедневните си тоалети.
  3. drehi2-3Долна част в друг изчистен цвят – В тази ситуация може да използваме пола или панталон в друг изчистен цвят. Най–лесният начин да разпознаем кой цвят би стоял добре на дадената шарка е, ако самия цвят участва в шарката (но не бива да е основният цвят под шарката, защото така постигаме ефект костюм, което е лошо в модния бранш). Например, ако ризата има розови, сини и зелени детайли на бяла основа, то и трите цвята биха стояли добре като комбинация. Ако говорим за принт, както в случая, то трябва се вгледаме колко ярък е той. Ако е по-тъмен както на примера горе, можем да използваме по-есенни цветове, като бордо или маслено зелено. Ако е много ярък (втората леопардова снимка), то може да използваме и доста по-голямо разнообразие от цветове, като например неоново розово, кралско синьо и т.н.  Във всяка различна ситуация придобивате изцяло нов стил на обличане.

Тези три варианта могат да бъдат използвани и в обратния вариант – когато шарената дреха е долу, а изчистената горе.

След изброените горе неща може би сте открили, че поне едното от тях присъства във вашия гардероб и колко всъщност лесно може да съчетаете две неща и да изглеждате повече от чудесно. Така че следващия път, когато влезете в магазин, не се подхлъзвайте да си купувате тоалет отгоре до долу, независимо от това как се чувствате. Това ще ви засити моментно, а после ще се чувствате сто пъти по–зле, когато трябва да ограничите бюджета си до минимум. Един правилно избран артикул, може да ви донесе удолетворение за много по-дълго време, отколкото си представяте.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp