Приятелството от разстояние – защо не?

Поддържането на приятелство е достатъчно трудно само по себе си, а какво остава когато приятелите ни са на разстояние – в друг град, друга държава или дори континент?

Предлагам ви 5 забавни и неангажиращи начина за поддържане на приятелство от разстояние, които са лично изпитани и действат безотказно!

  1. Модерните технологии vol. 1 – Whats App, Viber, Facebook messenger, Telegram и други мобилни приложения

Живеем във време, в което комуникацията е повече от лесна и достъпна – на един клик разстояние. Груповите чатове и съобщения се създават за секунди, а писането в тях изисква единствено желание от страна на участниците. Предимството на груповите чатове е, че не е необходимо събеседниците да са на линия в момента, в който сме и ние, а всеки може да споделя това, което го вълнува по всяко време без значение от разстоянието и разликата в часовите пояси.

  1. Модерните технологии vol. 2 – конферетни разговори

Едно е да си пишем, съвсем друго е когато се чуем и видим, макар и през камера.

Както груповите съобщения, така и конферентните разговори са напълно достъпни за всеки, който има телефон, компютър или таблет с камера и интернет. Тук разликата в часовите зони може да се окаже проблем, защото се изисква малко повече организация и момент от деня/нощта, когато всички участници в разговора могат да са на линия. Координацията обаче не е невъзможна. Има различни сайтове, който могат да са ни от полза. Такъв например е The World clock, където можете да изчислите най-подходящия час за провеждане на конферентен разговор. Ясно е, че добрият стар Skype и Google HangOuts са доказани пространства за конферентни срещи, като предимството на последния е, че позволява видео разговор между повече от двама учасници едновременно.

Има и много други места, който предлагат същите възможности – например Tokbox, където можете да създадете виртуални стаи, в които могат да влязат повече участници, стига да получат покана под формата на линк от вас.

  1. Пращане на пощенски картички

Връщаме се в друга епоха с това доста по-старомодно, но пък забавно и криещо тръпката от изненада предложение. С приятелите си можете да превърнете в традиция изпращането на картички по пощата от всяко място, което посещавате, та дори и от града, в който живеете.

Освен че е забавно и донякъде романтично, тъй като това е ретро практика, получаването на картичка по пощата от другия край на света е неочаквано и винаги поражда усмивка, защото с този жест изпращачът ви засвидетелства, че се е сетил за вас, дори из някое екзотично място, по време на почивка или дълга ваканция.

  1. Secret Santa game или подаръци за рождени дни

Друга интересна традиция, която може да започнете с вашите приятели, дали  от близо или далеч, е Тайният Дядо Коледа (Secret Santa). В случай, че не знаете, Тайният Дядо Коледа е игра, в която си разменяте анонимни подаръци, но никой от участниците не знае кой на кого ще поднесе подарък – известно ви е единствено за кого трябва вие да избирате коледна изненада, но не и кой ще поднесе на вас, както и как е разпределена размяната на подаръци между останалите в играта. Полезен сайт в случая е Secret Santa organizer, който изпраща чрез алгоритъм имейл до всеки от учасниците с името на този, на когото трябва да поднесе коледен подарък.

В тази игра е от ключово значение, ако с приятелите ви не живеете в един и същи град или държава, да предвидите достатъчно време, че да изберете и изпратите подаръка навреме. (Същото важи и ако приложите принципа с изпращане на подарък-изненада за рожден ден.) Имайте предвид че по Коледа пощенските и куриерските услуги закъсняват, затова е най-добре да започнете подготовката още в началото на ноември, а изпращането на коледните картички и подаръци най-късно в края му. Съветвам ви от личен опит, като ви споделям и че специално от България пратките пристигат за около 3 седмици дори и до далечни страни като Канада и Нова Зеландия.

  1. Лични срещи

Това е най-трудният и може би и най-скъпият начин, но със сигурност е най-препоръчителният, защото допринася за безценни моменти и оставя спомени за цял живот. Днес пътуванията до Европа, а и до други краища на света, са по-достъпни от всякога, а среща с приятели в някой град, които не сте посещавали, крие едновременно радост от срещата с близък човек и нови съвместни поводи за приключения и истории, около които да укрепвате взаимоотношенията си. С изненада ще откриете, че понякога при такава среща, дори и да е минало доста време от последния път, в който сте се видели, всъщност имате толкова много неща, които да си кажете и толкова много да изживеете заедно тепърва, че приятелството се скрепява повече от това с някого, с когото се виждате всеки ден.

През годините срещаме много хора – някой от тях остават познати, а други са приятели за цял живот. С трети пък въобще не поддържаме връзка. Самата аз съм живяла в чужбина, при това в различни държави, години наред, затова голяма част от приятелите ми са граждани на света. Налагало ми се е многкратно да поддържам приятелство от разстояние и съм се уверила, че тези 5 начина действат безотказно.

Знайте, че разстоянието не задължително омаловажава приятелството, а напротив – често даже го скрепява и допринася за по-френдли взаимоотношения! При мен разстоянието успя да затвърди връзката с приятелите ми и тук в България, което ми бе от голяма полза, когато се прибрах отново за постоянно.

В крайна сметка истинското приятелство не се основава на количеството срещи с някого, а на качеството на тези срещи, дори и те да се случват рядко или пък от разстояние.

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.