Премиерата на пътеписа „Намерени от чудесата” от Николай Н. Нинов – разказ за непознатата България

Третата книга от автора на нашумелите приключенски сборници „Повторени сънища” и „Времето гледа с десет очи” предизвика силен интерес и напълни книжарница „Гринуич” в София.

Представянето на третата книга на Николай Н. Нинов, посветена на тайнствата на слабо познати места в България, на 4-и септември напълни книжен център „Гринуич” със заинтригувани посетители и фенове на книгата. След встъпителните думи на автора, дискусия за книгата бе поета от журналиста и телевизионен водещ Георги Тошев и фотографа Иван Панкев, който споделя страстта на Нинов към пътешествията.

снимка: Виктор Кожухаров

Пътят [на Николай] към литературата е внимателен, умен и със сърце, каза Георги Тошев. Иван Панкев допълни: Книгата изобилства с мистерии, красота и чудеса, както и първите две. Но тонът ѝ е по-тъжен, дали заради обезлюдяващите се села или потъналите църкви, но най-вече заради безчинствата на българските иманяри. Панкев призова читателите и да се замислят върху това: Книгата хвърля светлина върху този проблем, който винаги е съществувал.

снимка: Виктор Кожухаров

След това актрисата с над десет награди за изключително актьорско майсторство в театъра и в киното, Пламена Гетова,прочете откъс от книгата, озаглавен „Маршът на идолите”. А в края на вечерта малкият внук на Нинов поднесе изненада на публиката и на своя дядо като излезе пред публиката и изпълни на акустична китара „Simple Truth” от Михаел Лангер.

снимка: Виктор Кожухаров

Третата книга от поредицата, посветена на огромната палитра от скални образувания, мегалити и живи светилища по нашите земи, отново описва слабо познати места и обекти, много от които отсъстват от карти и пътеводители. В „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България” Николай Н. Нинов разказва за забравени обекти и смайващи ритуали в родопските села, за неизследвани тайнства в Средна гора, за десетки други мистични места по нашите земи.

снимка: Виктор Кожухаров
Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO