Премиера на „Власт и съпротива” от Илия Троянов

Едно от най-чаканите литературни събития от миналата година насам е излизането на новия роман на Илия Троянов, „Власт и съпротива (ИК „Сиела”), на български език. Авторът на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” бе номиниран за най-престижната награда за немскоезична литература през 2015 г. , а ето че дойде моментът за премиерата на книгата и в родината на Троянов. Това ще се случи във вторник, 27 септември, във Vivacom Art Hall.

Романът, който достига до най-чувствителните места в националната ни памет, а именно архивите на ДС, ще бъде представен пред медии и почитатели на Троянов във Vivacom Art Hall (ул. „Ген. Йосиф В. Гурко”4) на 27 септември от 19:00 часа. Книгата ще представят журналистът и философ Тони Николов и самият автор. Разговорът ще обхване както достойнствата на романа, така и болезнени въпроси от близкото минало на България.

Илия Троянов е на 7 години, когато семейството му получава политическо убежище в Германия. Темата за тоталитарната власт го вълнува през целия му творчески път и както той сам споделя, отдалечеността му от България му помага да даде обективна оценка на миналото и настоящото ни. Премиерата на 27-и не само ще срещне Троянов с публиката, но и ще даде отговори на много от въпросите, които повдига романът – за достойнството и подлостта, за предателството и възмездието.

Повече за „Власт и съпротива“ четете в TriO.bg.

vlast_i_suprotiva_cover

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.