Премиера на биографична книга за Милчо Левиев на 2 май в Клуб 1 в НДК

На 2 май в 19:00 ч. ще се съберем в Клуб 1, НДК, за премиерата на биографичната книга за Милчо Левиев „Артистът не е самотен остров”, подписана от Владимир Гаджев.

Темата на книгата е Милчо Левиев. Всъщност не е само тема, а лайтмотив. Основен герой. В музиката лайтмотивът е централната идея, обединяваща тематично построение. В книгата на Гаджев личността и делото на Милчо Левиев обединяват цялата многоцветна и богата на информация конструкция. За конструкцията на книгата можем да направим паралел с музикалната конструкция на „кончерто гроссо“ (concerto grosso) – шест части, които могат да се четат отделно, но винаги в рамките на цялото. Различно е излъчването на частите и това е следствие от компресираната информация за политика, музика, обществени нагласи, „неизбежната“ Държавна сигурност и множеството любопитни личности. И тази пъстра и динамична картина се обединява от лайтмотива – Милчо Левиев.

„Тази изключително богата на всестранна информация и документи книга ще ви помогне да проумеете по-цялостно картината на близкото ни минало, събирателния образ на времето, прехода към настоящето и ще ви даде ключ за разбиране на множество музикално-естетически процеси в бъдещето.“ – проф. Пламен Джуров

Специални гости на премиерата: Владимир Гаджев, Иван Минчев и проф. Пламен Джуров. Ще изгледаме и късометражен филм с музика на Милчо Левиев.

Заповядайте да окажем чест на виртуозния български джаз музикант, композитор и пианист Милчо Левиев на 2 май в Клуб 1, НДК!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.