Представяне на „Международна компетентност по граждански и търговски дела“ от д-р Васил Пандов

Преподавателят в СУ „Св. Св. Климент Охридски” с обстойно разследване за същността, функцията, упражняването и уредбата на правомощието на българските съдилища да се произнесат по спорове с международен елемент по граждански и търговски дела.

В съвременния свят на глобална търговия и борба за нови пазари едрият бизнес е изправен пред все повече международни спорове за защита на интересите си. Именно международната компетентност е ключов елемент от разрешаването на всеки спор, който е свързан с две или повече държави. Въпреки това различията в уредбата на производствата в отделните национални правни системи все още създават трудности при утвърждаването на международната компетентност като средство за глобално регулиране на международния граждански обмен.

„Международна компетентност по граждански и търговски дела“ от д-р Васил Пандов е изследване, обстойно разглеждащо същността, функцията, упражняването и уредбата на правомощието на българските съдилища да се произнесат по спорове с международен елемент по граждански и търговски дела.

            Каква е връзката между държавата на съда и международното гражданско дело, кои са случаите на отклонения от надлежната връзка и какво е значението на правото?

На тези и много други въпроси отговаря д-р Васил Пандов в рамките на 331 страници, а сравнителноправният анализ на уредбата на връзката между държавата на съда и международното гражданско дело и юриспруденцията ще бъде полезен както на учащи студенти, така и на практикуващи юристи, които всеки ден се сблъскват с тази материя.

Заповядайте и на представянето на книгата на 16 октомври 2018 г., от 18:30 ч. в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“. Участие ще вземат и проф. д-р Сашо Пенов, проф. д-р Ирена Илиева и доц. д-р Боряна Мусева.

Линк към Facebook събитието може да откриете тук:

https://www.facebook.com/events/177136106506583/

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.