Ще изчистя света от всички безумци, които го населяват

5 август 2016 г.

Събота

Говориха цяла нощ. И всеки от двамата беше убеден, че другият е полудял.

– Какво ще постигнеш, ако избиеш всички хора по земята? – не проумяваше Хосам.

– Ще изчистя света от всички безумци, които го населяват. Ще го изградя по свой собствен начин и ще покажа, че съм по-добър от Създателя, когото всички сляпо боготворят.

– На кого ще го покажеш? – продължаваше да се гневи по-малкият брат. – Не разбираш ли, че някой – човек или божество – става велик, когато се издигне в очите на хората, а не в собствените си очи? Без очи, които да те гледат богобоязливо, ти си обикновена торба от кожа, кокали и вода. Трябва да покажеш на хората, че си по-добър от тях, че си най-силният, най-умният и най-добрият. И да ги поставиш в подчинение.

– Хората не искат да прогледнат – поклати глава Професора.

– Тогава ще ги накараме! Хората трябва да живеят в страх! Само така можеш да ги подчиниш и да ги накараш да ти служат. Покажи им, че можеш да ги унищожиш във всеки момент, когато пожелаеш. Накарай ги да ти слугуват, за да не загинат. Така правят силните на деня! Така се опитаха да направят и с мен, но аз излязох по-хитър и сега ще им покажа, че те трябва да се страхуват от мен, а не аз от тях!

– Ти си обикновен фанатик, Хосам. Не мислиш мащабно. Тук има много като теб. С лопата да ги ринеш!

В очите на по-малкия брат запламтяха гневни огньове, подпалени от пренебрежителните думи на учения. Хосам избухна:

– Не! Грешиш! Не съм обикновен и ще докажа това! Ще накарам света да се страхува и да лази в краката ми! Ще го ударя така, че да го заболи! И ще го направя по-добре от теб! Винаги си мислел, че си нещо повече от мен, нали? По-умен? С по-добри каузи? Обаче дойде моментът да се провалиш! Пуснал си вирус в Бразилия? Какво от това? Преди години този вирус е бил изработен в някоя модерна западна лаборатория и е бил захвърлен в Африка, за да обезлюди конкретен район и да могат оттам да се източват лесно полезни изкопаеми. Разпространил ли се е по целия свят? Изличил ли е живота на планетата? Страхува ли се някой от него?

– Моят вирус е по-добър… усъвършенстван… пагубен!

– Така си мислиш. До няколко седмици ще са намерили лекарство и ще са ограничили епидемията. Дори чумата е била овладяна в години, в които медицината е била на първично ниво. Хората вече не ги е страх от пандемии. Хората ги е страх само от едно – от ядрени оръжия!

– Това са глупости. Никой няма да използва ядрени оръжия. Това са отживелици.

– Грешиш! Аз ще използвам ядрено оръжие! – Хосам удари с юмрук по масата. – Ще го хвърля там, където си се прицелил ти – на олимпиадата, където са събрани хора от всички държави, и така ще покажа среден пръст на целия свят! Ще докажа, че съм по-силен и трябва да се страхуват от мен. А после ще поставя изискванията си. Искам светът да трепери и да ми се подчинява!

– Ти си луд… Ще те убият…

– Ако се проваля – усмихна се Хосам, след като гневът му се изля в пороя от гръмки слова, –  ти позволявам да ме убиеш с твоя вирус.

Професора не се опита да го спре. Знаеше, че вече няма никакъв смисъл. Мутиралата ебола се появяваше във все повече страни, до които бяха успели да се доберат паникьосани бегълци от Бразилия. Скоро всичко щеше да приключи. Дори този безумец да успееше да пусне бомбите си в Рио, това щеше да е просто още един експеримент. Щеше да стане ясно как действа на вируса допълнително количество радиация. Може би щеше да стане още по-убийствен?

Откъсът е от новия роман на Йордан Свеженов “Последната олимпиада“.

Poslednata_olimpiada_cover

Инструмент за вашия дигитален маркетинг и seo оптимизация - BoomSEO

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.