По стъпките на героите от „Да се срещнем във Венеция“

5/5

Ако обичате книгите и пътешествията, сега може да ги съчетаете с новия роман от  Барбара Ханей „Да се срещнем във Венеция“. Увлекателната семейна история ще ви отведе до няколко красиви места във Венеция и ще ви потопи в омагьосващата атмосфера на града, покорявайки всички сетива.

          По стъпките на героите

          По време на семейната ваканция във Венеция Дейзи и трите й деца изминават дълъг път едни към други. Пътуване, което им помага да заздравят отношенията си и да преоткрият любовта на фона на едни от най-емблематичните места в красивия италиански град.

          Ако проследим стъпките им, първо ще се насладим на впечатляващата Базилика „Сан Марко“ – най-известната венецианска църква, пример за византийска архитектура. В непосредствена близост до нея е Двореца на дожите, разположен на брега на венецианската лагуна. В него са живели и управлявали в продължение на хиляди години не само венецианските дожи, но там са се намирали също тайната полиция, главната съдебна палата и други административни институции.

          От тази сграда разходката ни продължава по Моста на въздишките, построен в  началото на 17 век под формата на арка, надвиснала над Дворцовия канал. Не може да пропуснем и Мостът Риалто – дълго време той е бил единственият мост, който прекосявал канала. Днес е една от заснеманите забележителности във Венеция. В близост до него е пазарът Риалто. Барбара Ханей е подбрала и няколко скрити съкровища, които са по-малко познати за пътешествениците, като площад Санта Маргерита и район Карампане.

Мурано – вълшебният остров на стъклото

Пътувайки с героите, читателят ще достигне и до Мурано. Той е най-големият остров във венецианската лагуна и се намира на 1 км североизточно от града. Всъщност Мурано е разположен върху 7 миниостровчета, разделени от канали и свързани чрез мостове. Накъдето и да се обърнете, виждате върволици от магазини с всякакви красиви предмети от цветно стъкло. Какви други вълшебства и тайни крие древният остров, може да разберете заедно с персонажите от романа.

Пътешествие за всеки вкус

Разбира се, едно пътуване в Италия трябва да включва и кулинарен елемент. Сред вкусните изкушения, които ще откриете в „Да се срещнем във Венеция“ са cicchetti (чикети) – малки хапки от раци, месо, скариди или риба тон, които се сервират в традиционните заведения бакари (bacari). Малките банички  rissole са другата закуска, която често радва небцето на героите ни сутрин, а вечерите неизменно завършват с освежаващ коктейл bellini (приготвен с нектар от праскови и пенливо вино) или с лимончело.

Още изкушения за сетивата от Австралия и Италия ви очакват в романа „Да се срещнем във Венеция“ от Барбара Ханей.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp